En rørt Brede Csiszar ble hedret for 500 spilte VIF-kamper. Foto: André Kjernsli

Brede Csiszar ble hedret og Daniel Sørvik akslet VIF-trøya igjen. Til slutt vant Vålerenga fortjent

Enga vartet opp til dans, men Sparta hang ikke med under kveldens hjemmekamp. VIF cruiset seieren inn.

Før kveldens hjemmekamp kan vi oppsummere: VIF leder tabellen og scorer mest av alle lag. Brede Csiszar hedres for å ha spilt 500 kamper for Enga (502 i dag) og havner i den meget eksklusive 500-klubben til Vålerenga ishockey. Sportslig sett er det gøy å endelig kunne ønske Daniel Sørvik tilbake i VIF-trøya, en meget spennende tilvekst til laget

Sparta ligger på femte plass og har etter ryktene åtte mann på skadelista. Sist Warriors var her, ble det en knepen seier til VIF.

Daniel Sørvik går inn som back i andrefemmeren. VIF får en spiller utvist tidlig, og Daniel Sørvik er med og spiller fire mot fem. Tillit fra start der altså.

Godt a ha Sørvik tilbake i Engadrakt. Foto: André Kjernsli

Mange sjanser, ett mål

Sparta får ikke noe ut av powerplayet, men når hjemmelaget noe senere får muligheten til å spille i overtall, blir det mål. Etter vedvarende press er det til slutt Martin Røymark som er våkent fremme og pirker inn en retur fra Sparta-keeperen.

Lagene bytter nå på å ha en spiller i utvisningsboksen, men på tross av store sjanser til begge lag, er det ingen endringer i målprotokollen. Det nærmeste er et stolpeskudd for gjestene.

Med ca fem minutter igjen av første periode kommer «debutant» Daniel Sørvik til en god sjanse, men skuddet går over. Det hadde vært stas med scoring på han i dag. Like etter er det Colin Spaberg Olsens tur. Han kommer alene med keeper, men heller ikke dette gjør utslag i målprotokollen.

Martin Røymark kan juble for kveldens første mål. Foto: André Kjernsli

Steffen Søberg roter seg bort

Så er vi i gang med den fryktede midtperioden, og alt er som det skal; Etter 35 sekunder setter Scott Allen pucken i mål, og gjestene har utlignet. Hva er det med Enga og midtperioder?

Tidlig får begge lag en mann utvist. Hvilket av lagene er best fire mot fire? Svaret er Enga, og nok en gang er det den giftige førsterekka som leverer. Denne gangen er det Tobias Lindstrøm som er sist på pucken.

Hvor lenge var Adam i Paris? Ikke lenge. Denne gangen er det VIFs keeper, den normalt så trygge Steffen Søberg, som roter seg bort bak eget mål. Han kommer seg ikke tilbake i kassa i tide, og nok en gang utligner Sparta. En helt unødvendig baklengs for hjemmelaget.

Steffen Søberg rotet det skikkelig til for seg i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Mange utvisninger

Det er mye utvisninger i kampen, og det er Sparta som får de fleste. Dette sliter på et lag som allerede er underlegne, og det blir som regel baklengs av slikt. Denne gangen er det GET-ligaens beste poengplukker, Rasmus Ahlholm, som banker pucken inn i krysset. Enga tar ledelsen for tredje gang i kveld.

Like etter komme en Sparta-spiller alene med Søberg, men setter pucken hårfint over høyre kryss. Sparta har ikke gitt opp, men ingen av lagene makter å score noe mer før midtperioden er over.

Det bli alltid litt ampert når Sparta er på besøk. Foto: André Kjernsli

Enga ikke helt påskrudd

Enga virker ikke helt påskrudd i starten av tredjeperiden, og det er ikke mye om å gjøre at Sparta utligner igjen. Det er bortelaget som har initiativet nå, og når VIF-keeper Søberg mister spaken, blir det ganske dramatisk. Nå må Enga opp i ringa!

Noen minutter går med rotete spill i midtsonen for begge lag. Så, mot spillets gang, spiller Tobias Lindstrøm en smart pasning via vantet som sender Rasmus Ahlholm alene med keeper. Han gjør ingen feil, og VIF leder nå 4-2.

Rasmus Ahlholm setter Enga sin femte scoring sikkert. Foto: André Kjernsli

Enga varter opp til dans

Nå går det unna her! Bare ett minutt senere kommer det nok en scoring, Tobias Lindstrøm scorer sitt andre for kvelden, på pasning fra Morten Ask. Orker Sparta å komme tilbake nok en gang?

Neida, nå varter Enga opp til dans og Sparta henger ikke med. Pasningene går raskt og presist. Sist på pucken er Joachim André Hauen Martinsen, hans første mål i GET-ligaen! Gøy for han, og bra at det er flere Enga-spillere enn de i førsterekka som kan score. Det står helt plutselig 6-2. Mot slutten får Sparta en mulighet til å spille fem mot fire, men VIF cruiser seieren inn.

Ungutten Joachim André Hauen Martinsen setter sin første GET-scoring. Foto: André Kjernsli

VIFs bestemann: Brede Csiszar

Neste oppgave for St. Halvards menn er en tøff bortekamp på Hamar førstkommende søndag.