Sagene-ungdom får hjelp til å bli mesterdansere under lørdagens Sagene Break jam. Foto: Anna Carlsson
Sagene-ungdom får hjelp til å bli mesterdansere under lørdagens Sagene Break jam. Foto: Anna Carlsson

Den dagen da breakdancen kom til Sagene. Se bildene

Publisert Sist oppdatert

Lørdag fikk Sagene-folk et innblikk i breakdance-universet til Changir Elmas og andre urbane gatedans-crews.

I 20 år har St. Hanshaugen-gutten Changir Elmas vært et velkjent fjes blant Oslos breakdance-elite. De siste tre årene har han bodd på Sagene og har savnet breakdancen i gatebildet. Lørdag åpnet han derfor breakdance-universet sitt for barn og unge på Sagene Samfunnshus.

  • Breakdance er en gatedans som opprinnelig oppstod i South Bronx, i New York City på begynnelsen av 1970-tallet. Gjennom DJen KOOL DJ HERC og hans breakbeat mixing, hvor han brukte to identiske plater og spilte de instrumentale bitene i låtene etter hverandre for og forlenge breaket i låten.
  • Samtidig oppsto dansen. DJer og B-boys var elementene som senere skapte Hip Hop. DJer som Afrika Bambaataa og Grandmaster Flash fikk gjennom sine gatefester i Bronx stor popularitet.
  • I Norge ble brakdancen allment kjent etter at filmen "Beat Street" gikk på norske kinoer i 1984.

Kilde: Wikipedia

 

 

Her kunne unge og håpefulle få oppleve noen av byens, og landets, beste breakdancere på nært hold. Med seg på laget var kremen av norsk hip hop, fra crews som "Rhythm Rockers" og "Floor Knights".

— Målet med arrangementet har vært å gjøre barn og unge kjent med hva breakdance er, og la dem selv få lov til å prøve seg på dansegulvet. Dette er så vidt jeg vet første gang et slikt arrangement finner sted her på Sagene, sier den engasjerte breakeren.

— Breakdance er for alle og ikke bare ekspertene, sier Elmas.

Sagene break jam