Plattingen utenfor Brassiere Ouest er bygget uten tillatelse, slår plan- og bygningsetaten fast. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Plattingen utenfor Brassiere Ouest er bygget uten tillatelse, slår plan- og bygningsetaten fast. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Naboer er forbannet etter at Brasserie Ouest bygde uteservering i Elisenbergveien uten tillatelse

Byggingen av en platting til uteservering hos Brasserie Ouest i Elisenbergveien på Frogner har satt sinnene i kok hos naboene. � Uteserveringen er oppført ulovlig, slår plan og bygningsetaten fast.

Publisert Sist oppdatert

I et rolig boligstrøk på beste vestkant, har eierne bak Brasserie Ouest skapt harme og irritasjon blant naboene denne våren. Utenfor brasseriets lokaler i Elisenbergveien har det blitt oppført en platting for uteservering. Naboene mener den nye uteserveringen virker sjenerende på nabolaget og at eierne bak serveringsstedet har tatt seg til rette.

— Har har eierne bak restauranten ikke søkt om noen ting. Bare planlagt og satt i gang. Dette er til stor sjenanse for naboene, som får sin livs- og søvnkvalitet alvorlig forringet, forteller en nabo til VårtOslo.

Plan og bygg: — Plattingen er ulovlig

Etter at naboene i midten av april meldte sine bekymringer til plan- og bygningsetaten, satte etaten selv i gang undersøkelser. Nå viser det seg at plattingen er oppført uten at det er søkt om tillatelse på forhånd.

— Alt som plasseres utenfor bygget i forbindelse med uteserveringen må kunne fjernes ved stengetid. Plattingen dere har bygget er en konstruksjon som ikke vil kunne fjernes ved stengetid og vil derfor være et søknadspliktig tiltak, skriver gruppeleder i plan og bygg, Tonja Helmsgård, i et brev til ledelsen ved Brasserie Ouest.

Plan- og bygningstetaten kan vedta å rive plattingen til høyre i bildet. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Plan- og bygningstetaten kan vedta å rive plattingen til høyre i bildet. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Plan og bygg slår i henvendelsen også fast at uteserveringen strider mot reguleringsplanen for området. Området den er satt opp på er regulert til offentlig vei.

Varsel om fjerning av uteservering vil bli sendt ut raskt

Eierne kan nå søke om tillatelse for de utførte byggearbeidene i ettertid. Alternativt kan plattingen fjernes. Blir ikke dette gjort frivillig, kan plan- og bygningstetaten vedta å rive konstruksjonen. Saken blir nå fulgt opp videre av plan og byggs avdeling for byggetilsyn.

Et varsel om pålegg av fjerning av uteserveringen kan være rett rundt hjørnet. — Vi forventer å kunne sende ut et pålegg om fjerning i løpet av 1-2 uker, skriver kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i plan- og bygningsetaten i en epost til VårtOslo.

VårtOslo har forsøkt å få en kommentar fra ledelsen ved Brasserie Ouest uten å lykkes med dette.