Brannvesenet rykket natt til søndag ut på brann i et kafélokale i gamlebyen i Oslo sentrum. Vitner har opplyst å ha sett noen knuse en rute i bygget, før det begynte å brenne.

Politiet mistenker at brann i Gamlebyen-bygård ble påsatt: – Veldig alvorlig sak

Politiet mistenker at brannen i et kafélokale i en bygård i Gamlebyen ble påsatt, og ser alvorlig på saken. To menn ble sett løpe fra stedet.

Publisert

Nødetatene fikk melding om brannen i Oslogate på St. Halvards plass klokken 2.05 og Oslo brann- og redningsetat rykket ut med sju biler.

Politiet opplyste først til NTB at én person ble sett knuse en rute på stedet like før det begynte å brenne. I 8-tiden søndag morgen forteller operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt at to personer ble sett på stedet.

– Det var to høye, voksne menn med store boblejakker eller hettegensere. De knuste ruta og hev inn noe. Kort tid etter begynte det å brenne, sier Solberg.

De to skal så ha løpt fra stedet.

Brannvesenet rykket natt til søndag ut på brann i et kafélokale i gamlebyen i Oslo sentrum. Vitner har opplyst å ha sett noen knuse en rute i bygget, før det begynte å brenne. Leilighetene i bygget ble evakuert av beboerne.

– Skadepotensialet veldig stort

Politiet avventer fremdeles kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Disse er ventet i løpet av formiddagen, og Solberg håper undersøkelsene vil gi politiet mer å jobbe med.

– Politiet ser veldig alvorlig på saken. Dette er en såkalt 1890-bygård, som har leiligheter i etasjene over utestedet. Når det brenner der midt på natta, og folk sover, er skadepotensialet veldig stort og alvorlig, sier Solberg.

Han kaller det «veldig viktig» å få tak i dem som, etter all sannsynlighet, har tent på stedet.

Røykdykkere går inn i det brennende kafélokalet i Gamlebyen.

Boliger evakuert

Operasjonsleder Vidar Pedersen fortalte natt til søndag at leilighetene i etasjen over ble evakuert av beboerne selv, men etter en drøy times tid fikk alle dra hjem igjen.

– Gården er sjekket og gjennomgått av brannmannskapene og alle har fått flytte hjem igjen, sa Pedersen klokken 3.30.

Like før klokken 03 opplyste brannvesenet at brannen var slokket.

Powered by Labrador CMS