Brannsjef Jon Myroldhaug (t.h) og innsatsleder brann, Lars Brenden, mener det ikke er en pyroman løs i Oslos gater. Foto: Christian Boger
Brannsjef Jon Myroldhaug (t.h) og innsatsleder brann, Lars Brenden, mener det ikke er en pyroman løs i Oslos gater. Foto: Christian Boger

Ingen pyromanfrykt etter fem branner på ett døgn i Oslo

Brann- og redningsetaten i Oslo mener det ikke er noen grunn til å tro at det er en pyroman løs.

Publisert

– Det ser ut til å være forskjellige årsaker til de fem brannene det siste døgnet, og vi har ikke noen indikasjoner på at brannene er påsatt, sier brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Jon Myroldhaug, under en pressekonferanse i ettermiddag.

Heller ikke politiet har noen mistanke om at en pyroman er løs i Oslos gater.

Vi ser foreløpig ikke noen sammenheng mellom de fem brannene. Vi har heller ingen mistenkte, sier politioverbetjent Martin Sestrø til NRK Østlandssendingen.

Kulda øker brannfaren

Brannsjefen ser ikke bort fra at den ekstreme kulda, som har ligget over byen det siste døgnet, kan være en årsak til de mange brannene det siste døgnet. I løpet av et normalt døgn har brannvesenet i hovedstaden i gjennomsnitt én utrykning til brann.

— Vi vet at mange branner skyldes feil på elektriske anlegg. Når det blir så kaldt som det er nå, bruker man mye strøm til oppvarming. Dette kan igjen føre til større risiko for at det oppstår en brann, sier Myroldhaug.

Det var stor interesse for brannvesenets pressekonferanse etter brannen i Urtegata. Foto: Christian Boger
Det var stor interesse for brannvesenets pressekonferanse etter brannen i Urtegata. Foto: Christian Boger

Vær påpasselig med fyringen

Han ber nå folk i hovedstaden ta ekstra godt vare på hverandre og være ekstra påpasselige når det gjelder fyring.

— Fem branner på ett døgn er uvanlig mye. Nå håper jeg folk passer på hverandre, slik at vi minsker muligheten for flere branner, sier han.

Brannsjefen ber også folk ta en ekstra sjekk på om brannvarslere, slukkeutstyr og rømningsveier er i god stand.

En død og en alvorlig skadet

Følgende fem branner har foregått det siste døgnet:

I Guldbergs vei 27, på Skøyen, brant en gammel sveitservilla ned. Bygget var under rehabilitering og ingen personer ble skadd.

I Hasleveien 4 ved Carl Berner brant en eldre trevilla fullstendig ned i morges. Brannvesenet slet med å få kontroll over den kraftig brannen.

I Stjernemyrveien 27 på Haugerud brant det i en leilighet mandag kveld. En kvinne ble kritisk skadd i brannen og døde senere.

I Gabels gate på Frogner i ettermiddag var det en mindre leilighetsbrann. En dame i 50-årene ble kjørt til Ullevål med alvorlige brannskader i ansiktet.

Urtegata 48A på Grønland ble tre lettere skadet da det oppstod brann i første etasje i en bygård.

Powered by Labrador CMS