Det brenner kraftig i en i utgangspunktet ubebodd enebolig på Carl Berner i Oslo. Flere personer hoppet ut av vinduene etter at brannen startet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det brenner kraftig i en i utgangspunktet ubebodd enebolig på Carl Berner i Oslo. Flere personer hoppet ut av vinduene etter at brannen startet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mann pågrepet etter kraftig brann på Carl Berner

En mann i 50-årene er pågrepet i forbindelse med en kraftig brann på Carl Berner. To andre personer stakk av fra stedet etter å ha hoppet ut av et vindu.

Publisert

Oslo-politiet meldte om brannen klokken 9.08 mandag morgen. Det brant da kraftig i et eldre trehus i Hasleveien på Carl Berner og det er fortsatt mye røyk på stedet.

– Det er observert tre personer som har hoppet ut av huset, to av disse har stukket av, så vi har ikke full oversikt over hvor mange som har vært i huset, men det er ikke funnet noen andre der, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

På Twitter opplyser politiet klokken 10.45 at en mann i 50-årene er pågrepet, mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre. Han er en av de som hoppet ut fra et vindu i boligen.

Eldre bolig

Huset er en eldre enebolig i tre som i utgangspunktet skal være ubebodd, men ifølge politiet kan det være personer fra rusmiljøet som har hatt tilhold der. Politiet har en hundepatrulje på stedet som leter etter den tredje personen som ble observert.

Boligen skal ha vært ubebodd siden 2015, men ifølge naboer skal bygningen ha blitt brukt jevnlig av forskjellige personer. For ett år siden brant det i et tilhørende garasjeanlegg, skriver VG. Bygningen skal også ha vært vedtatt vernet av kommunen.

Ventet brann

– Dessverre er brannen et ventet utfall i og med at området har fått forfalle over tid.  Vi måtte gå høyt på banen for å få ryddet opp etter forrige brann på tomta. Nå må dette ta slutt. Både kommunen og eieren av tomta har forsømt sine interesser for nærområdet. Konflikten mellom næringsinteressene er ødeleggende for nabolaget vårt, sier Per Gunnar Dahl, styreleder i velforeningen Carl Berner — vårt nabolag.
Powered by Labrador CMS