Olaug Tvedten sendte Vålerenga opp i 2-0 ledelse over Kolbotn før pause. Nå er spørsmålet om østkantlaget kan vinne cup`en og ta 'The Double'. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
Olaug Tvedten sendte Vålerenga opp i 2-0 ledelse over Kolbotn før pause. Nå er spørsmålet om østkantlaget kan vinne cup`en og ta "The Double".

Suverene Olaug Tvedten og Vålerenga er seriemestre for andre året på rad! 

Før Kolbotn-kampen trodde ingen at Vålerengas damer ikke ville bli seriemestre. Men klisjéen om at ballen er rund stemmer alt for ofte. Derfor måtte østkantlaget hale i land seier for å kunne feire seriegullet i dag.

Publisert

Med 11 poeng ned til tabelltoer Brann har det lenge ligget i kortene at årets vinner av Toppserien heter Vålerenga.

Før Vålerengas kamp mot Kolbotn søndag fantes det likevel en teoretisk sjanse for at bergenslaget kunne ta igjen forspranget før siste serierunde. Men den teoretiske sjansen eksisterer ikke lenger.

Tomåls-Tvedten

Vålerenga-damene kjørte over Kolbotn og ledet komfortabelt 2-0 allerede til pause.  Dermed er det bare for alle VIF-tilhengere å slippe jubelen løs. 

Østkantlaget er seriemestre for andre året på rad. 

Et seriegull som per nå er vunnet med solid margin. Uansett hva som skjer i de siste serierundene.

Etter et målløst første kvarter var det Karina Sævik som etter 16 minutter sendte Vålerenga i ledelsen. 

Et kvarter senere satte Olaug Tvedten inn 2-0, som også var resultatet ved halvspilt kamp.

Oslo 20241020. Toppserien i fotball for kvinner, mellom Vålerenga og Kolbotn søndag på Intility Arena i Oslo.Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
Etter kampslutt kunne Vålerenga-spillerne motta hyllest for å ha sikret et overlegent seriemesterskap.

I andre omgang skulle det gå nesten 20 minutter før Vålerenga økte ledelsen til 3-0. Igjen var det Olaug Tvedten som var sist på ballen. 

3-0 ble også sluttresultatet og Vålerenga-spillerne kan slippe jubelen løs. Men noen løssluppen gullfeiring på Valle blir det neppe. Det er flere viktige kamper som gjenstår.

Reprise på "The Double"?

Med seriemesterskapet sikret har Vålerengas damer ytterligere en gullmulighet denne sesongen. 

Søndag 25. november er Rosenborg østkantlagets motstander i cupfinalen på Ullevaal.

Med andre ord de samme to klubbene som fjorårets finale. I år har Vålerenga sjansen til å revansjere fjorårets finaletap mot trønderne. 

Det betyr i så tilfelle at Vålerenga-damene gjentar bragden fra 2020-sesongen og tar "The Double" i år.

*VårtOslo følger opp seriemesterskapet til Vålerenga med fyldig reportasje og intervjuer fra Intility arena iløpet av søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS