Et politihelikopter svever over stedet der det brenner i terrenget langs en høyspentledning ved Romsås. Foto: Paul Kleiven / NTB

Skogbrann i et 400 til 500 kvadratmeter stort område ved Romsås under kontroll

— Nå har vi fått kontroll på brannen, stoppet spredningen. Fremdeles mye arbeid på stedet, melder Oslo 110-sentral på Twitter.

Publisert

Politiet fikk lørdag formiddag melding fra øyenvitner på Romsås, Stovner og Gjelleråsen om røyk fra skogen nordøst for Romsås.

Politihelikopter og patruljer på vei mot stedet fikk lokalisert brannen, men det var vanskelig for brann- og redningsetaten å komme til med slukningsutstyr, opplyste operasjonsleder Tor Gulbrandsen i oslopolitiet.

— Røykutviklingen er kraftig, men heldigvis blåser vinden i gunstig retning, bort fra boligområder i nærheten, sa Gulbrandsen til VårtOslo ved 14.30-tiden.

Skogbrannen ved Romsås i Oslo oppsto i en kraftledningsgate. Foto: Torstein Bøe / NTB

500 kvadratmeter stort område

Det ble først meldt om at det brann i et område på 100 til 200 kvadratmeter. Brannvesenet opplyser kort tid etter at ilden hadde spredd seg til et område på 400 til 500 meter.

Brannen ble ved 14.30-tiden lørdag lokalisert til Romsås, i området mellom Odvar Solbergsvei og Bånkall. Det er et område på 100-200 kvadratmeter som brenner, i en kraftledningsgate, skriver politiet på Twitter.

Kraftledningsgaten hvor skogbrannen oppstod ligger mellom Romsås og Bånkall.

Vanskelig å komme til med slukningsutstyr

Operasjonslederen opplyste ved 15-tiden at skogbrannen oppsto i et krevende, kupert terreng, og at det var vanskelig for brannvesenet å komme fram med kjøretøy og ordinært slukningsutstyr. Derfor var det brannhelikopter på vei i ettermiddag, opplyst operasjonsleder.

Et brannhelikopter kan hente vann i nærliggende vannkilder, eller ha med seg annet slukningsmaterilae, som pulver.

Politiet opplysteat selv om brannområdet er lite, var de redd for spredning. Det har vært varmt de siste dagene, og at det er relativt tørt i marka.

— Vi er veldig bekymret for spredning, all den tid det er krevende å komme igang med slukningsarbeidet, sa Gulbrandsen.

Ingen teori om hva som forårsaket brann

Det er for tidlig å si noe om hvorfor eller når brannen startet, opplyser politiet.

Det var mange vitner som ringte politiet og meldte om røykutviklingen. Det måtte politihelikopter og det politiet kaller kamerakilder til for å få lokalisert skogbrannen.

Powered by Labrador CMS