Et stort hull i muren til Botsfengselet slipper anleggstrafikken inn. Foto: Statsbygg

Det er hull i muren på Botsfengselet. Hva skjer?

Statsbygg skal rehabilitere taket på Oslo fengsel avdeling A, kjent som Botsen. Derfor har de laget hull i muren for å slippe anleggstrafikken inn.

Publisert

Prosjektet omfatter full rehabilitering av taket med gesimser, takkonstruksjoner, skorsteiner, piper og lynvernanlegg. Det skal også vurderes om loftskonstruksjoner skal isoleres.

Hele det gamle Botsfengselet på Grønland med området innenfor ringmuren er fredet. Fredningen omfatter også «Egonporten» og Egon Olsens allé. Fredningen skal sikre landets eneste botsfengsel og det komplette fengselsanlegget, med sitt monumentale uttrykk, for ettertiden. Istandsettingen av taket er en forutsetning for at bygningene kan bevares.

Det staselige Oslo fengsel, avdeling A, alias Botsen, er fredet. Foto: Statsbygg

Steinene i muren skal opp igjen

Prosjektet tar hensyn til Botsfengselets antikvariske verdi. Av kulturminnehensyn skal det gjøres færrest mulige inngrep i bygningens originale og verneverdige elementer. Steinbekledningen på muren er tatt ned stein for stein, merket og lagret for gjenoppbygning i 2020, ifølge en pressemelding fra Statsbygg.

På grunn av nødvendig anleggstrafikk er lekeplassen ved Åkebergveien stengt. Den vil gjenåpnes når taket er ferdig rehabilitert i 2020.

Powered by Labrador CMS