Hanna(34) med hunden Ailo i Botanisk Hage og med en vott funnet på Tøyen torg
Hanna(34) med hunden Ailo i Botanisk Hage og med en vott funnet på Tøyen torg

Hanna (34) samler på enslige hansker og votter i Gamle Oslo

Har du noen gang lurt på hva som skjer når du mister en hanske? Du trenger ikke å lure lenger. Besøk Hannas Hansker på Instagram eller Facebook og kanskje finner du det du leter etter.

Publisert

Hanna begynte med aktiviteten i slutten av februar i år. Det finnes flere grunner til at hun startet å plukke opp hansker som folk hadde mistet. Hun forteller om bestemoren som pleide å gjøre det samme. På en måte går Hanna i bestemorens fotspor.

Nå skal jeg fortelle deg hvorfor

— Hanskene er ensomme, de er ikke kastet med vilje, sier Hanna.

Resirkulering er viktig for Hanna og det har påvirket henne til å begynne med denne jobben. På to uker har hun plukket opp 30 enslige hansker.

Bydelen Gamle Oslo er viktig for henne.

— Hanskene og votter som ligger rundt omkring er som søppel. Det føles som å bidra til å holde byen ren, sier hun.

Det blir også mange turer med hunden Ailo rundt omkring Gamle Oslo. Det er også en grunn til at hun har lagt merke til mistede hansker.

Sist, men ikke minst forteller hun at det å samle enslige hansker og votter også er basert på den romantiske ideen om gjenforening. Å finne veien tilbake til ens bedre halvdel.

Hanna lager ellers kunst. — Det kan godt hende at jeg lager et kunststykke av hanskene og vottene som ikke finner veien tilbake til eierne.

Men har det blitt noen match

Vi vil gjerne vite om Hanna har gjenforent noen personer med sine mistede hansker. Hun forteller at hun har blitt kontaktet av personer som spør om hun har funnet akkurat deres hansker.

— Enn så lenge har det ikke blitt noe match, sier hun.

Veien videre

— Jobben med å få paret alle votter og hansker er vanskelig, men for Hannas Hansker blir veien til mens hun går. Hun kan ikke si hvor det ender, men det hun kan si er at det er gøy. Uansett hva som skjer bidrar hun med å rydde opp litt.

Det blir mange turer med hanskeplukking sammen med hunden Ailo rundt omkring Gamle Oslo.
Det blir mange turer med hanskeplukking sammen med hunden Ailo rundt omkring Gamle Oslo.
Powered by Labrador CMS