— Klimahuset skal være et levende møtested, sa kronprins Haakon i åpningstalen.
— Klimahuset skal være et levende møtested, sa kronprins Haakon i åpningstalen.

Kronprins Haakon var æresgjest da Klimahuset på Tøyen åpnet etter koronaforsinkelse

Klimahuset i Botanisk hage på Tøyen skulle egentlig ha åpnet i slutten av mars. Så førte utbruddet av koronavirus til at den høytidelige seremonien måtte utsettes med nesten tre måneder.

Publisert

Klimahuset skal gi innsikt i og kunnskap om klimaendringene. Skape undring og øke nysgjerrigheten. Som et moderne museum skal det være et levende møtested – med rom for opplevelser, utstillinger og debatter, sa kronprinsen blant annet i sin tale.

I dag kunne åpningen endelig gjennomføres, med kronprins Haakon, forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H), Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), Unicef-ambassadør Penelope Lea, UiO-rektor Svein Stolen og investor Jens Ulltveit-Moe blant gjestene.

Målgruppen er tenåringer

Klimahuset er det første nybygget i Botanisk hage på over hundre år. Det første huset av sin type i Norden og klimahus nummer fire i verden.

Bygningen er 650 kvadratmeter stor og vil inneholde både forskningsbaserte utstillinger og et amfi med plass til 140 mennesker.

Hovedmålgruppen vil være ungdom i alderen 14 til 16 år, og Naturhistorisk museum har inngått en avtale med Oslo kommune om at Klimahuset skal ta imot alle tiendeklasser som er interessert i å få opplæring i klima.

Utenfor huset skal det også utformes en klimahage myntet på barnehagebarn.

Klimahuset åpner for publikum onsdag, men adgangen vil av smittevernhensyn være begrenset den første tiden.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS