Leiligheten, som ligger i 2. etasje, på Hellerud hvor en mann i 50-årene ble funnet død av familien. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Leiligheten, som ligger i 2. etasje, på Hellerud hvor en mann i 50-årene ble funnet død av familien. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud

En 42 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i forsettlig drap på en 54-åring på Hellerud i Oslo i 2017. Men den dømte mannen nekter for enhver befatning med drapet.

Publisert Sist oppdatert

Lagmannsretten kom i likhet med Oslo tingrett til at den tiltalte 42-åringen var skyldig i forsettlig drap og grovt ran. Straffen ble satt til fengsel i 17 år, som også var resultatet i tingretten i mars i år.

Aktor Jens Johannes Andenæs la ned påstand om 18 års fengsel.

Solgte heroin

Den dømte må også betale oppreisning til avdødes to voksne barn med 200.000 kroner hver. I tillegg blir ransutbyttet fra leiligheten, 350.000 kroner, inndratt.

I dommen heter det at den drepte 54-åringen drev med heroinomsetning og hadde «en betydelig kontantøkonomi ved siden av trygdeinntektene, og at han som en del av dette oppbevarte store pengebeløp hjemme».

— Nekter for å ha begått drapet

54-åringen kom opprinnelig fra Tyrkia, men var norsk statsborger. Drapet skjedde i en leilighet på Hellerud 15. juni 2017, og ifølge tiltalen skal 42-åringen ha knivstukket 54-åringen to ganger i ryggen.

42-åringen ble pågrepet i Bulgaria ni dager etter drapet og ble senere utlevert til Norge. Han nektet skyld i saken.

— Han nekter for å ha noe med dette å gjøre i det hele tatt, han har ingen befatning med drapet overhodet, sa den tiltaltes forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB i februar, før saken ble behandlet i Oslo tingrett.