En kjørelærer er dømt til 60 dagers fengsel for å ha holdt kjøretimer uten å ha gyldig førerkort.

Kjørelærer mistet lappen etter råkjøring – fortsatte å ha kjøretimer

En kjørelærer i 30-årene ble i fjor fratatt førerkortet etter å ha råkjørt, men fortsatte å drive kjøreopplæring. Nå er mannen dømt til 60 dagers fengsel.

Publisert

Under rettssaken om råkjøringen i Oslo tingrett i fjor sommer tilstod mannen å ha kjørt 137 kilometer i timen i 80-sonen, og han ble fratatt lappen i ti måneder.

Likevel fortsatte han å jobbe som kjørelærer, selv om han ikke hadde gyldig førerkort. I februar i år ble mannen dømt til 24 dagers fengsel i tingretten for å ha hatt minst 109 timer med kjøreopplæring med rundt 18 elever over en tremånedersperiode etter at mannen hadde mistet lappen.

Høyere straff

Det var først da Vegvesenet foretok en kontroll av kjøreskolen i september i fjor at mannen sluttet med kjøreopplæringen. Han ble også dømt til tap av førerretten i ytterligere ett år.

Aktor mente at straffen var for lav og anket. Da saken gikk i Borgarting lagmannsrett torsdag denne uken, ba aktor om 90 dagers fengsel for mannen og at han skal fratas førerkortet i tre år.

Lagmannsretten var enig i at tingrettens fengselsstraff var for mild og satte tiden til 60 dager. Den var likevel enig med tingretten i at mannen skal fratas førerkortet i ett år, beregnet fra 9. februar i år.

Powered by Labrador CMS