bomstasjonen i Mosseveien
Trafikken øker ved bomstasjonen i Mosseveien og i resten av byen.

Økt trafikk gjennom bomstasjonene i Oslo

I februar økte biltrafikken på veiene i Oslo med 2,6 prosent sammenlignet med februar i fjor.

Publisert

I februar ble det registrert 29,1 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner mot 28,7 millioner i samme måned i fjor.

– 12. februar i fjor ble de siste koronarestriksjonene opphevet. Det var derfor forventet at trafikken i år skulle være noe høyere enn i fjor, sier Stian Strøm Arnesen, analyseansvarlig i Fjellinjen.

Når vi tar bort vinterferieuken ser vi at trafikken økte med 2,6 prosent i forhold til februar i fjor. Det meste tyder på at vi nå kan legge korona med dets restriksjoner bak oss for godt. Det blir spennende å se hvordan trafikken utvikler seg i månedene fremover når sammenligningsmåneden året før vil være mer normal.

Tunge nullutslippsbiler øker mest

– Ellers ser vi at de lange trendene fortsetter med nedgang i fossildrevne kjøretøy som bensin, diesel og Euro 5 mens elbiler og tunge nullutslipp fortsetter å vinne terreng sammenlignet med året før. Spesielt tunge nullutslipp peker seg ut med en økning på hele 56 prosent fra 109.000 passeringer til 170.000 passeringer, sier Stian Strøm Arnesen i Fjellinjen.

Andelen elbiler fortsetter å øke på veiene i Stor-Oslo. I februar var elbil-andelen som omfatter personbiler og el-varebiler 33,9 prosent.

Det er en økning på 4,2 prosentpoeng fra februar 2022 da andelen var 29,7 prosent.

Powered by Labrador CMS