Dag ut og dag inn er jeg vitne til galskapen ved bommen på Galgeberg. I kveld bestemte jeg meg for å filme den

At det ikke har skjedd en alvorlig ulykke her er et mirakel, og det er nok bare et tidsspørsmål før det skjer.

Publisert

Det er så trist at det måtte en ulykke til før det ble gjort noe ved Kiwi-overgangen i Strømsveien. Men den overgangen som er her nede ved Galgeberg bussholdeplass er faktisk enda mer farlig. Her kjører folk forbi bussene og gasser på for å komme seg gjennom bommen.

Bilistene begynner ofte å tråkke gassen i bånn før Jordal skole, for å rekke gjennom bommen hvis de ser en buss på vei gjennom.

Ble nesten meiet ned

Tidligere i dag kom jeg gående med min tre år gamle datter fra barnehagen, og vi ble nesten meiet ned da vi skulle krysse fotgjenger’n. Jeg måtte dytte datteren min bakover, mens jeg selv stod mitt i veien med armene i været og skrek STOPP, så høyt jeg kunne. Heldigvis stoppet bilen, men den tutet og gasset på igjen så fort vi kom oss over veien.

I rushtiden står det to-tre busser på hver side av veien langt forbi bussholdeplassen ned mot bommen. I mellom der kjører biler, motorsykler og syklister mens folk forsøker å krysse veien ved fotgjengerovergangen.

Hva skjer neste gang?

Jeg bor rett ved overgangen og ser ofte nestenulykker og farlige situasjoner. At det ikke har skjedd en alvorlig ulykke her er et mirakel, og det er nok bare et tidsspørsmål før det skjer.

På kveldstid står det lastebiler og trailere og venter her. Det kjører grønne busser som ikke er i rute og det kommer utrykningskjøretøyer som kjører for fulle mugger.

Jeg håper vi slipper en ny ulykke. Også her er det skolevei og barnehagevei for veldig mange, meg selv inkludert. Vi slapp fra det i dag, men neste gang er vi kanskje ikke like heldige.

PS: jeg mener ikke fotgjengerovergangen som er i fokus i filmen, men overgangen som krysser St. Halvards gate / Strømsveien mellom Galgeberg bussholdeplass (37 bussen).

Powered by Labrador CMS