Et lokaltog ble evakuert og vognsettet ble stående på Nordstrand stasjon i Oslo etter et mulig funn av en håndgranat torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Granat funnet på tog var ufarlig

Bombeeksperter har slått fast at det var en ufarlig granat som ble funnet på et persontog på Østfoldbanen torsdag kveld. Politiet vil likevel etterforske saken.

Publisert

Oslo politidistrikt meldte fra om funnet klokka 23.34 torsdag kveld. Et nærmest fullt lokaltog fra Oslo til Ski måtte evakueres etter at en mulig håndgranat ble funnet inne på et av toalettene i togsettet.

Passasjerene ble fraktet videre med buss, mens togsettet ble stående ved Nordstrand stasjon. Ved 1.15-tiden jobbet ekspertene fra bombegruppa i toget.

– Bombegruppa er på stedet. De har vært inne i toget og kikket på håndgranaten. Den vil nå bli tatt med for å undersøkes. Det er ikke klart om den er ufarlig eller ikke, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Bombegruppa til politiet ble tilkalt til toget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Bombegruppa tilkalt

Han forteller videre at hele togsettet vil bli fraktet til et egnet sted for kriminaltekniske undersøkelser. Hva slags granat det skal være snakk om eller hvordan det så ut på toalettet der den ble funnet, kan ikke politiet svare på.

– Det er mange spørsmål vi ennå ikke kan svare på nå. Det må etterforskes hvem som kan ha gjort dette, sier Engeseth.

Det var konduktøren på toget som ringte politiet om funnet av den mistenkelige gjenstanden, meldte VG. Toget stoppet da på Nordstrand, og alle ble evakuert. Alle nødetater rykket til stedet. Den første politipatruljen som kom til stedet kikket på gjenstanden og konkluderte med at bombegruppa burde tilkalles.

Powered by Labrador CMS