Nå får elevene ved Bolteløkka skole ett mål større skolegård å bolre seg i. Byråd for byutvikling Hanna Marcussen, rektor Ronny Sollien Engebråten og byrådssekretær for oppvekst og kunnskap Tarjei Helland gleder seg stort. Foto: Stig Jensen
For 83 millioner får elevene ved Bolteløkka skole over ett mål ny skolegård
Elevene ved Bolteløkka skole har lenge slitt med en av byens minste skolegårder. Nå kan de endelig slippe jubelen løs. Byrådet foreslår å kjøpe nabotomta i Eugenis gate, som skal gi større skolegård.
Siden Bolteløkka skole ble bygget i 1898 har lite skjedd med skolegården. Etterhvert som kravene har endret seg har skolegården blitt mindre og mindre funksjonell for elevene.
Siden våren 2018 har elever og foreldre kjempet for å få til en utvidelse av skolegården. Og nå kan de slippe jubelen løs. Fredag formiddag ble det kjent at byrådet går inn for å kjøpe nabotomta i Eugenies gate.
Dette sammen med en innlemmelse av deler av Bolteløkka Allé i skolegården, vil gi elevene ved skolen over ett mål ny skolegård og boltre seg i.
Annonse
Prislappen på det hele er 83 millioner kroner.
For elever og foreldre ved skolen kommer nyheten om byrådets varslede tomtekjøp, som en tidlig påskegave.
— Dette er bare helt fantastisk. Etter å ha kjempet så lenge for denne utvidelsen som vi har gjort, kan dette nesten karakteriseres som "mirakelet på Bislett", sier en jublende fornøyd leder av foreldrenes arbeidsutvalg, Magnus Ravlo Stokke, til VårtOslo.
Da VårtOslo snakker med Magnus Ravlo Stokke mandag kveld, hadde han akkurat avsluttet kveldens FAU-møte. Der var samtlige deltakere svært godt fornøyde med at det nå går mot en utvidelse av skolegården.
— Dette betyr alt for elevene ved Bolteløkka Fra å ha en av byens aller minste skolegårder, kan ungene nå få en helt ny skolegård å boltre seg i for framtiden.
— Når du har et byråd som er visjonært og tør å satse på barn og unge er det fantastisk va en kan få til, understreker han.
— Vel anvendte penger
— Dette er en gledens dag for elevene på Bolteløkka og nærmiljøet. Skulle vi først bruke så mye penger, er det ikke noe som er bedre en å bruke pengene på å gjøre oppveksten til barn og unge i byen bedre, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG).
Sammen med byrådssekretær i byrådsavdeling for kunnskap og oppvekst, Tarjei Helland (SV), er hun på tur til skolen for å informere om det foreslåtte tomtekjøpet, som vil gi skolen over ett mål sårt tiltrengt skolegård.
— Med kjøpet av tomta i Eugenies gate og innlemmelsen av deler av Bolteløkka allé får elevene over ett mål ny skolegård å boltre seg i. Dette vil gjøre hverdagen både enklere og mer spennende, sier byrådssekretær Helland.
— Viktig for skole og nærmiljø
Med en plassering midt i bebyggelsen rundt Bislett er det ikke veldig stor plass å boltre seg på for barn og unge utenfor skoletiden. Med det som resultat har skolegården blitt mye brukt også på kveldstid og i helger.
— Det er ikke mange andre steder du ser skolegården brukt så mye utenfor skoletiden som her. Derfor blir denne utvidelsen også veldig velkommen for nærmiljøet, sier rektor ved skolen, Ronny Sollien Engebråten.
Og akkurat behovet for steder å boltre seg på for barn og unge var et viktig argument fra byutviklingsbyråden, når det skulle bestemmes om kommunen skulle kjøpe tomta eller ei.
Siden foreldrene ved skolen startet kampen for en ny skolegård våren 2018, har det vært en lang og snirklete vei fram mot dagens kjøp. Hovedutfordringen har vært at den kuperte tomta i Eugenies gate, var regulert til boligformål.
Men de engasjerte foreldrene mente at kommunen heller burde kjøpe tomta, og bruke den til utvidelse av skolegården. Med hardt arbeid og en gedigen innsats, fikk de etterhvert både lokal- og bystyrepolitikere med seg på laget. Til slutt kom kommunen til enighet med eier om at kommunen fikk kjøpe tomta for å utvide skolegården.
— I utgangspunktet var eier lite interessert i å selge, men til slutt ble vi heldigvis enige om en pris alle parter kunne leve med. Dette er en viktig investering i framtiden, slår byråd Marcussen fast.
Nå er det kommunale foretaket Undervisningsbygg i ferd med å starte opp et prosjekt for å utvide skolegården. Der skal innlemmelsen av deler av Bolteløkka allé og den nyervervede tomta inngå.
— Det blir spennende å se hva vi kan få til med den nye skolegården. Det viktigste for oss er at vi blir tatt med på råd når det gjelder selve utformingen. Her har det blitt foreslått både parkour-anlegg og skatepark, forteller rektor.
Ferdigstilles som en del av rehabiliteringen
Arbeidet med utvidelsen av skolegården er en del av det store rehabiliteringsarbeidet som nå er i ferd med å starte ved den gamle sentrumsskolen. I tillegg til en utvidelse av skolegården, skal skolebygget gjennom en høyst tiltrengt rehabilitering og modernisering.
I mer enn to og et halvt år skal elevene holde hus i en paviljongskole ved vetrinærhøyskolen på Adamstuen, før de kan flytte tilbake til en nyoppusset skole og utvidet skolegård. Hvor lenge paviljongtilværelsen vil vare er foreløpig usikkert.
— Vi håper at alt skal stå ferdig når elevene igjen kan flytte inn etter rehabiliteringen, fastslår byrådssekretær, fastslår byrådssekretær Helland.
Helt fritt for mulige skjær er saken fortsatt ikke. Selv om byrådet nå har vedtatt å kjøpe tomta i Eugenies gate, må kjøpet formelt godkjennes av bystyret.
— I denne saken har alle partiet vært klare på at de ønsker seg en utvidelse av skolegården. Jeg ser derfor ikke for meg at kjøpet blir stanset, understreker byutviklingsbyråd Marcussen.
Tomtekjøpet kommer trolig opp til godkjenning i neste bystyremøte i slutten av mars.