Byråd Lippestad skifter ut styret i Boligbygg. Nye koster trengs for å gjenreise tilliten, mener han. Foto: Christian Vassdal
Byråd Lippestad skifter ut styret i Boligbygg. Nye koster trengs for å gjenreise tilliten, mener han. Foto: Christian Vassdal

Byråd Lippestad skifter ut resten av styret i Boligbygg

Publisert

Fra før har byråd Geir Lippestad kastet styrelederen i Boligbygg, hvor en person er siktet for grov økonomisk utroskap. Nå må resten av styret gå.

– Å sikre riktig kompetanse i den krevende situasjonen Boligbygg er i, har vært avgjørende. Samtidig er det et viktig at det kommunale foretaket ikke lammes i en kritisk periode. For å sikre kontinuitet, har styrets sammensetning blitt skiftet ut i en totrinnsprosess. Det tar litt tid å få på plass personer med nødvendig erfaring og kompetanse. Det har vi fått til nå, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap.

Advokat Stig L. Bech er ny styreleder i Boligbygg. Foto: Privat
Advokat Stig L. Bech er ny styreleder i Boligbygg. Foto: Privat

Allerede har byråden satt inn eiendomsadvokat Stig L. Bech som ny styreleder og nåværende styreleder i Undervisningsbygg, Steinar Manengen, som nytt styremedlem, ifølge en pressemelding fra

– Styret skal gjenreise tilliten

Nå innsettes ytterligere tre styremedlemmer: Gisele Marchand, Stine Rolstad Brenna og Mai-Lill Ibsen. Alle har leder- og styreerfaring fra rapportering, risikostyring og finans, ifølge Lippestad.

– Vi skal til bunns i denne saken og gjenreise tilliten til Boligbygg. Styret i Boligbygg har krevende oppgaver som skal løses der håndtering av granskningen og god organisering av foretaket blir sentrale oppgaver. Det har vært nødvendig å styrke kompetansen i styret for å drive dette arbeidet videre, sier Lippestad.

Lippestad forventer å bli aktivt og løpende orientert av det nye styret, melder han i en pressemelding.

Følgende styremedlemmer er nå utnevnt

Gisele Marchand er adm. dir. i Haavind AS og utdannet Siviløkonom. Hun har omfattende ledererfaring fra bank og kredittinstitusjoner. Hun har vært konserndirektør i DNB med ansvar for person og bedriftsmarkedet, adm.dir i BatesGruppen, Statens Pensjonskasse og Eksportfinans ASA.

Stine Rolstad Brenna er finansdirektør i E-CO Energi Holding AS. Hun er utdannet økonom med master i finans fra BI. Hun har hatt ledende stillinger i Norske Skog, Orkla og Dagbladet. Brenna har god kjennskap til Oslo kommune etter mange år i E-CO.

Mai-Lill Ibsen har omfattende styreerfaring fra bank, forsikring og kredittinstitusjoner. Ibsen har yrkeserfaring fra Eksportfinans ASA. Hun er styreleder i GIEK kredittforsikring, medlem i styret i blant annet Skandiabanken, Fjellinjen AS og Troms Kraft AS.

Det gamle styret

Styremedlemmene som er skiftet ut er Jan-Erik Nielsen, Hilde Elise Lytomt Harwiss, Per Erik Syvertsen og Liv Birgit Hansteen.

I tillegg sitter Odd Dagfinn Øien og Christine Biørnstad Wiig som ansatterepresentanter i styret.

Powered by Labrador CMS