Styreleder Stig L. Bech i Boligbygg under fremleggelsen at granskingsrapporten om Boligbyggs eiendomstransaksjoner i september 2018. Deloittes Thorvald Nyquist i bakgrunnen.
Styreleder Stig L. Bech i Boligbygg under fremleggelsen at granskingsrapporten om Boligbyggs eiendomstransaksjoner i september 2018. Deloittes Thorvald Nyquist i bakgrunnen.

Aktor ber om tre og et halvt års fengsel for tiltalt Boligbygg-konsulent: – Han utnyttet en sårbar situasjon

– Det var forholdsvis stort spillerom for de som ville utnytte situasjonen. Dette må vurderes straffeskjerpende, mener politiadvokat Marthe Smestad.

Publisert

For de fire andre tiltalte ba aktor om fengsel fra seks måneder til tre år.

Skandalen, som ble rullet opp av Dagens Næringsliv i 2017 , vil ved en fellende dom bli en av Oslo kommunes største korrupsjonssaker noensinne. Nå nærmer hovedforhandlingene i Oslo tingrett seg slutten etter mer enn 20 rettsdager, skriver Dagens Næringsliv.

Fem menn er tiltalt for korrupsjon og hvitvasking i forbindelse med Boligbygg-saken der bygårder og leiligheter ble videresolgt til det kommunale foretaket Boligbygg med milliongevinst. Alle nekter straffskyld.

Forvaltet store summer

– Alle skal dømmes etter tiltalen, sa førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim tirsdag.

– De tiltalte har utnyttet en sårbar situasjon i kommunen, der det var snakk om forvaltning av store summer over kort tid. Det var forholdsvis stort spillerom for de som ville utnytte situasjonen. Dette må vurderes straffeskjerpende, sa politiadvokat Marthe Smestad i Økokrim under fremleggelsen av straffepåstanden.

Aktor foreslår også inndragning av til sammen ni millioner kroner fra fire av de tiltalte.

Betalte høy overpris

Boligbygg bestilte en gransking av saken etter DNs artikkelserie høsten 2017. Kjøp av rundt 500 leiligheter for til sammen 1,4 milliarder kroner ble ettergått av granskere fra revisjonsfirmaet Deloitte.

Granskerne konkluderte ett år senere med at kommunen hadde betalt en overpris på mellom 80 og 115 millioner krone for eiendommene.

Powered by Labrador CMS