— Nye glassfasader og bedre belysning vil heve trygghetsfølelsen og skape naturlig sosial kontroll, sier en av de som jobber med Nærmiljøhuset på Romsås.

Nærmiljøhuset på Romsås skal få ny glassfasade, bedre belysning og kjøkken

Det blåses liv i satsingen på nærmiljøhuset på Romsås om dagen. — Vi vil heve trygghetsfølelsen og skape naturlig sosial kontroll, sier prosjektlederen.

Publisert

Tomasz Frelek, prosjektleder i Groruddalssatsingen, er glad for at Romsås-beboerne nå får et enda bedre fungerende møtested der alle skal føle seg velkomne. Huset har vært i drift i mange år og flere grupper av beboere bruker det aktivt.

— Nye glassfasader og bedre belysning vil heve trygghetsfølelsen og skape naturlig sosial kontroll. Foldevegg og foldedør skal åpne huset mot omgivelser og invitere folk inn, også de som vanligvis kun går forbi, sier han.

— Folk vil ha et møtested som er åpent for alle, og som oppleves som trygt, sier prosjektleder i Grorudalsatsingen, Tomasz Frelek.

Det nye Nærmiljøhuset skal få nytt kjøkken, rom for startups og en scene som kan brukes til teater, foredrag og større møter. Utbygger er Oslo kommune, Boligbygg i samarbeid med bydel Grorud.

Skal oppleves som trygt

— Folk vil ha et møtested som er åpent for alle, og som oppleves som trygt. Gjennom hele prosjektet har vi hatt kjempefokus på sosial bærekraft, sier Frelek.

Fagrådgiver i Futurebuilt, Ulla Hahn, sier at Romsås nærmiljøhus tar gjenbruk på alvor og legger stor vekt sosial bærekraft.

— Prosjektet er en viktig pilot for innovasjon. FutureBuilt ønsker å bidra og ser for seg å formidle kunnskap og erfaringer videre. Det finnes mange lignende lokaler som trenger en ny frisk giv, sier Hahn i pressemeldingen.

Sånn ser Nærmiljøhuset på Romsås ut utenfra i dag.

Trygghet er et viktig stikkord

Det er arkitekter i Lala og Snøhetta som har planlagt, prosjektert og tegnet ombyggingen.

En medvirkningsprosess har avdekket at det er et stort behov for et sted som kan romme mange og varierte aktiviteter. Flere brukergrupper har eksistert i årevis, men det er også nye initiativtakere som har lidenskap, ideer og visjoner og som er klare for å gjøre en forskjell, forklarer prosjektleder i Groruddalssatsingen, Frelek.

— I områdeløftet ønsker vi å involvere folk aktivt. Det handler om å delegere makt til innbyggerne, bestemme sammen med dem. På nærmiljøsenteret planlegger vi et eget prosjekt med beboere rundt gjenbruk av møbler og ønsker å få et lokalt preg i det nye huset, sier han.

Det nyombygde nærmiljøhuset skal stå ferdig på Romsås i 2022.

Planløsningen skal gi rom for kjøkken, startups og en scene som kan brukes til teater og foredrag.
Powered by Labrador CMS