Utleieprisene fortsetter å stige i Oslo og hovedstaden er den desidert dyreste norske byen å leie bolig i.
Utleieprisene fortsetter å stige i Oslo og hovedstaden er den desidert dyreste norske byen å leie bolig i.

Snittpris på å leie bolig i Oslo nærmer seg 15.000 kroner i måneden

Leieprisene i de fleste av de største byene steg i årets andre kvartal. I Oslo var snittprisen for å leie bolig på 14.621 kroner i andre kvartal i år, en oppgang på 6 prosent sammenlignet med året før.

Publisert

Leieprisene på boligmarkedet i hele landet økte med 5 prosent i andre kvartal i 2022 sammenlignet med samme tid i fjor. I Oslo nærmer snittprisen seg 15.000 kroner.

— En undersøkelse blant våre utleiere og de som leier bolig via dem, viser at det går fort i svingene om dagen. Nesten 75 prosent oppgir at det tar under én uke fra boligen blir lagt ut på markedet til den er utleid, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no til E24.

Endret leiemarked: — I juni var det full rulle

Gjennomsnittsprisen for å leie en bolig i Norge var i andre kvartal 11.192 kroner. Det viser utleieplattformen husleieplattformen sin nyeste husleieindeks.

Olsen sier at leiemarkedet har endret seg på flere måter de siste årene. Spesielt i studentmarkedet der det allerede i juni var stor etterspørsel etter boliger som passer for studenter.

— Man skal ikke lenger tilbake enn til 2019 for å se at hovedtrykket i studentmarkedet kom i august. Men allerede i mai kom meldingene om høy fart i studentmarkedet. I juni var det full rulle. Dette påvirker hele leiemarkedet, sier han.

Dyrest i Oslo

Leieprisene i de fleste av de største byene steg i årets andre kvartal. I Oslo var snittprisen for å leie bolig på 14.621 kroner i andre kvartal i 2022, en oppgang på 6 prosent sammenlignet med året før.

I Bergen steg prisene med sterke 9,1 prosent i kvartalet, mens de i Trondheim steg med 3 prosent.

Snittprisen i disse byene lå på henholdsvis 11.395 kroner og 11.477 kroner. Prisstigningen var høyest i Kristiansand. Der økte leieprisene med 15,5 prosent i kvartalet.

Powered by Labrador CMS