— Det viktigste grepet vi kan ta nå er å gjeninnføre arveavgiften, skrev byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i sin faste spalte i Aftenposten.
— Det viktigste grepet vi kan ta nå er å gjeninnføre arveavgiften, skrev byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i sin faste spalte i Aftenposten.

Raymond Johansens arveavgift-forslag møtes med en kald skulder. Også fra hans eget parti

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil gjeninnføre arveavgiften, men møter motstand både i Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Publisert

Søndag skrev Raymond Johansen i Aftenposten om den økte ulikheten i boligmarkedet. Byrådslederen argumenterte for at arv av bolig er en av hovedårsakene til ulikheten i boligmarkedet:

— Det viktigste grepet vi kan ta og som vi må diskutere nå, er å gjeninnføre arveavgiften, skrev han.

— Ikke tema i norsk politikk

Arveavgiften ble fjernet av Solberg-regjeringen i 2014. Geir Pollestad, finanspolitisk talsperson for Senterpartiet, avviser blankt at dette er noe regjeringen vil ta opp.

— Nå er det ikke et tema i norsk politikk. Arveavgiften er rett og slett død, sier han til Aftenposten.

Mona Nilsen, som sitter i finanskomiteen for Arbeiderpartiet sier at resultatene fra tiden med arveavgift viste at skatten var ineffektiv, og at den i liten grad traff de med høyest formue.

— Jeg forstår problemet Johansen tar opp, men løsningen hans er nok ikke den Arbeiderpartiet kommer til å gå for.

— Den er jo skatt på formue kun i ett bestemt øyeblikk. Det gjør det lettere for de rikeste å planlegge seg bort, påpeker hun.

Powered by Labrador CMS