Her i Fredensborgveien er den 20 kvm store hybelen til salgs for nær 3,5 millioner kroner.
Her i Fredensborgveien er den 20 kvm store hybelen til salgs for nær 3,5 millioner kroner.

20 kvm hybel til salgs på Fredensborg. Prislapp: 177.000 kroner per kvm

For drøyt ti år siden var Fredensborg nedslitt, tungt trafikkert og boligprisene forholdsvis lave. Så kom Mathallen og beslutningen om gjenoppbygging av regjeringskvartalet. Nå oppnår en ettroms på 20 kvm en pris på Frogner-nivå.

Publisert

I Oslos opphetede boligmarked oppnår sentrumsnære hybler og små leiligheter kvadratmeterpriser ingen kunne forutse for få år siden.

Fredensborg ligger i bydel St. Hanshaugen, helt på grensen til bydel Grünerløkka og bydel Sentrum.

75.000 kroner over snittpris per kvadratmeter

Snittprisen per kvadratmeter i bydel St. Hanshaugen er nå 101.600 kroner, ifølge eiendomsmegler Krogsveens statistikk. Det siste året har boligprisene i bydelen i snitt økt med over 8 prosent.

Den 20 kvadratmeter store hybelen i Fredensborgveien er til salgs på Finn.no for nær 3,5 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 177.000 kroner. Altså over 75.000 mer enn snittet i bydel St. Hanshaugen.

Megler beskriver ettromsleiligheten på 20 kvm, med prislapp nær 3,5 millioner kroner, som et godt førstegangskjøp.
Megler beskriver ettromsleiligheten på 20 kvm, med prislapp nær 3,5 millioner kroner, som et godt førstegangskjøp.

Til sammenligning ligger snittprisene i bydel Frogner nå på 107.000 kroner per kvadratmeter, ifølge Krogsveens statistikk.

Ifølge megler som er ansvarlig for salget av hybelen i Fredensborgveien, ble den først lagt ut for salg i begynnelsen av 2021. Så ble den trukket tilbake før den på ny ble lagt ut for salg igjen i høst.

— Det har vært interesse for leiligheten. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver megler Daniel Aronsen i en sms til VårtOslo.

— Bra førsteganskjøp

I tillegg til kjøpssummen er det oppgitt nær 1.600 kroner i fellesutgifter. I prospektet lagt ut på Finn.no beskrives hybelen som et bra førsteganskjøp eller som pendlerbolig.

— Flott beliggenhet i en stille sidegate på Fredensborg, mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka, heter det i prospektet fra megleren.

— Få meter fra boligen ligger alt du trenger av servicetilbud, hyggelige kafeer og uteserveringssteder, offentlig kommunikasjon og ellers nærhet til alt av Oslos fasiliteter, skriver megler.

Powered by Labrador CMS