Uranienborgslottet ruvende over området på toppen av bergknatten der villaen er plassert.

Legepar kjøpte Uranienborgslottet til 100 millioner kroner under prisantydning

De nye eierne må like vel punge ut en solid sum for det ærverdige «slottet» ikke langt unna det faktiske Slottet.

Publisert

På en bergknatt på Uranienborg troner det såkalte Uranienborgslottet. Den digre, markante villaen som stikker seg ut i terrenget – mye på grunn av sitt karakteristiske hjørnetårn med kuppel og spir – ble oppført i 1886 av trelastgrossereren Julius Herman Jakhelln.

Arkitektene var Paul Due og Bernhard Steckmest. Fra 1965 var trelastgrosserervillaen lokaler for Bryggeriforeningen. 30 år senere ble den kjøpt som privatbolig av Roger Sørum for åtte millioner kroner.

Priskutt

Da den slottslignende villaen med adresse Uranienborg Terrasse 2 – som ikke ligger mange hundre meterne fra Det kongelige slott på Bellevue-høyden ved enden av Karl Johan – igjen kom på markedet i 2022, var prisantydningen på intet mindre enn 180 millioner kroner.

Uranienborgslottet avbildet i 1965.

Riktignok ble prisantydningen satt ned til 150 millioner kroner etter kort tid.

Eneboligen har et bruksareal på over 1000 kvadratmeter med 24 rom, hvorav 12 soverom, samt en tomt på 1,5 mål.

Hoveddel og fem leiligheter

Hoveddelen ligger i første og andre etasje, men villaen har også to loftsleiligheter og ytterligere tre leiligheter i underetasjen.

Den herskapelige villaen skiller seg ut i terrenget.

«Inne er det store oppholdsrom, god takhøyde og en rekke originale detaljer som blant annet vakre takrosetter, stukkatur og tofløyede dører», het det i Finn-annonsen den gang, som videre fortsatte:

«Villaen ble betydelig oppgradert etter 1995, og på 2000-tallet ble det installert privat bergvarmeanlegg. Hoveddelen består av seks flotte stuer, to kjøkken og tre soverom. Videre er det to bad, wc og vaskerom, samt to innredede rom og trimrom».

Stanset salg

I januar 2023 kunne Finansavisen melde om at bud på eiendommen på 100 millioner kroner fra investorene Espen Aubert og Kim Johnsen var blitt akseptert. Dette salget ble det likevel ikke noe av, ettersom salget ble stanset få måneder senere som følge av uenighet mellom kjøper og selger.

På tampen av fjoråret, i desember 2023, omtalte Kapital at eiendommen var solgt på nytt.

Fornøyd med gjennomført avtale

Nå skriver Dagens Næringsliv at det av offentlige registre kommer frem at Mana Arentz-Aune (38) og Marcus Bubandt Arentz-Aune (45), som begge er leger, har kjøpt boligen for 78 millioner kroner.

Legeparet solgte i sommer en bolig på Frogner for 33,5 millioner kroner, som de kjøpte for 13 millioner kroner i 2014, ifølge avisen.

Det har ikke lyktes VårtOslo å komme i kontakt med kjøperne.

Familien som selger boligen på vegne av avdøde Roger Sørum, skriver i en tekstmelding til DN at salgssummen er påvirket av markedssituasjonen, men at familien er fornøyd med at avtalen er gjennomført.

Powered by Labrador CMS