Politi og helsepersonell på stedet i Holmboes gate søndag kveld.

Måtte avfyre varselskudd: – Han gikk i Bogstadveien og gatene omkring med øks

Politiet fikk meldinger om en mann som gikk rundt med øks i Bogstadveien, men mannen stakk av og brøt seg inn i en barnehage et steinkast unna da politiet fant ham. Da ble det avfyrt varselskudd.

Publisert

– Politiet har pågrepet en person som tok seg inn i en barnehage i Homansbyen, opplyste operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt i en melding til pressen klokken 20.15.

– Ved pågripelsen måtte politiet avfyre et varselskudd, fortsatte operasjonslederen og informerte samtidig om at vedkommende hadde øks.

– Vi har kontroll på stedet, og det er ingen fare for tredjeperson, beroliget operasjonslederen overfor VårtOslo en halvtimes tid senere.

Både politi og helsepersonell var synlig til stede ved barnehagen i Holmboes gate tett på hovedgaten Bogstadveien søndag kveld.

Pådro seg skader

– Den pågrepne pådro seg skader inne i barnehagen og hadde noen rifter som ble håndtert av helse på stedet, forklarer Ege.

Politi på plass utenfor barnehagen.

Politiet fikk meldinger om en mann som gikk rundt med øks i Bogstadveien, men mannen stakk av og brøt seg inn i en barnehage et steinkast unna da politiet fant ham.

Politiets krimteknikere jobbet på stedet etter at mannen som tok seg inn i barnehagen ble pågrepet.

– Han gikk i området Bogstadveien/Holmboes gate og gatene omkring med øks. Vi kom raskt til stedet og fikk observasjon av ham raskt. Han forsvant da inn i barnehagen, men vi hadde kontroll på området der. Da han ikke ville legge fra seg øksa, avfyrte vi et varselskudd.

Varselskudd utendørs

Operasjonslederen opplyser at varselskuddet ble avfyrt utendørs.

– Vi anser dette som et oppdrag som er løst ved at politiet har brukt sine tilgjengelige maktmidler. Vi har orient Spesialenheten om måten dette ble håndtert på. Det opprettes anmeldelse fordi han gikk med øks og tok seg inn i barnehagen, avslutter Ege.

I tillegg anmeldes mannen for trusler mot politiet.

Glassmester i arbeid på stedet for å fikse vinduet der mannen brøt seg inn.

Ifølge innsatsleder Steinar Bjerke, er det snakk om en voksen mann som bor i området. Det er uvisst om det er rus i bildet, opplyser innsatslederen til NTB.

Noe etter klokken 23.00 melder operasjonsleder Ege at saken er avsluttet og omtaler da mannen i 40-årene som en kjenning av politiet. Den pågrepne er tatt hånd om av helsevesenet.

Powered by Labrador CMS