— Det kan ikke legges skjul på at det er kostbart å leie lokaler i Bogstadveien, som må ses i sammenheng med omsetning. Dette gjør at det ikke er forutsetninger for lønnsom drift, sier Harald Kristiansen fra Coop Norge.

Husleia ble for høy for denne matbutikken i Bogstadveien

— Det kan ikke legges skjul på at det er kostbart å leie lokaler i Bogstadveien, som må ses i sammenheng med omsetning. Dette gjør at det ikke er forutsetninger for lønnsom drift, sier Harald Kristiansen fra Coop Norge.

Publisert

Dagligvarekjeden Coop har til sammen 32 ulike Coop-butikker i Oslo. Heriblant Coop Xtra, Coop OBS, Coop Prix, Coop Mega, Matkroken og Coop Marked. Den sistnevnte finnes det foreløpig bare én av i byen, nærmere bestemt i Bogstadveien 62. Men nå skal den lille butikken på hjørnet av Jacob Aalls gate og Bogstadveien legges ned.

— Bakgrunnen for avviklingen er at det er behov for store investeringer om vi skulle fortsatt driften, og lokalene er heller ikke helt egnet til vårt konsept, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Krisitiansen.

Dyr husleie i Bogstadveien

Han forteller at husleien man må ut med for å ha butikken sin i den populære shoppinggaten gjør det vanskelig å drive butikken.

— Det kan ikke legges skjul på at det er kostbart å leie lokaler i Bogstadveien, som må ses i sammenheng med omsetning. Dette gjør at det ikke er forutsetninger for lønnsom drift, sier han og legger til at at alle faste ansatte i butikken vil få tilbud om stillinger ved andre Coop-butikker.

De faste ansatte får nye jobber

— Med i vurderingen er også at Coop har flere lavprisbutikker i Extra-kjeden like ved, slik at kundene våre, som eier Coop, fortsatt vil ha enkel tilgang til våre butikker og kan benytte seg av sine tilbud og kampanjer som medeiere i Coop.

— Alle medarbeidere i faste stillinger har fått tilbud om stillinger i andre av Coop Øst sine butikker. Siste salgsdag er 28.11.20 og alle varer skal selges ut, sier han.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS