De 11 spælsauene med kommunal sommerjobb i Indre Oslofjord bor vanligvis på Bogstad går.
Spælsauene med kommunal sommerjobb i Indre Oslofjord bor vanligvis på Bogstad går.

Ursauene har sommerjobb i Oslo kommune. Holder orden på en av de mest populære badeøyene

11 nyklipte spælsauer, selveste ursauen i Norge, går målrettet til verks i sin nye sommerjobb på badeøya innerst i fjorden. De er ansatt av Oslo kommune. Lønna er spiselig, kjøttfri og utbetales fortløpende.

Publisert

De ser nesten ut som geiter der de rusler nyklipte rundt på Hovedøya. Men det er altså 11 spælsauer fra Bogstad gård som har fått jobb av Oslo kommune.

Jobben er å holde vegetasjonen nede på en av de mest besøkte øyene i Indre Oslofjord.

Hardfør norsk sauerase

— De er godt i gang med årets sommerjobb, nemlig å holde kulturlandskapet åpent for deg og meg. Øverst på menyen står grønne, saftige urter og blader, opplyser bymiljøetaten.

Spælsau er egentlig en samlebetegnelse på tre norske saueraser. De er små og spedbygde, men regnes som hardføre og fruktbare.

Navnet kommer av den korte halen, som kalles spæl.

Ulv er det ingen fare for på Hovedøya. Men det betyr ikke at spælsauene er helt trygge. Alle hundeeiere er nemlig ikke alltid like kloke.

— Hold hunden i bånd!

— Hvis du tar turen med hund, er det viktig å huske på båndtvangen som gjelder i hele beitesesongen på Hovedøya, formaner bymiljøetaten.

Mesteparten av sommeren går spælsauene inngjerdet, men husk likevel båndtvang!
Mesteparten av sommeren går spælsauene inngjerdet, men husk likevel båndtvang!

Spælsauene på Hovedøya skal ikke hjem til Bogstad gård på mange måneder. De blir værende på Hovedøya også utover høsten.

— Sauene beiter inngjerdet frem til midten av august, og blir sluppet løs de siste månedene frem til oktober/november, opplyser bymiljøetaten på sin Facebook-side.

— De har rikelig med mat og daglig tilsyn i hele perioden, så det er ingen behov for ekstra mating fra dere som kommer for å hilse på.

Powered by Labrador CMS