De pågrepne etter slagsmålet ved Bogerud T-banestasjon  er siktet for forhold som blant annet vold mot politiet, brudd på våpenloven, trusler og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons
De pågrepne etter slagsmålet ved Bogerud T-banestasjon er siktet for forhold som blant annet vold mot politiet, brudd på våpenloven, trusler og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons

Ni ungdommer fortsatt i varetekt etter slåssing ved Bogerud T-banestasjon

Ti personer som mandag ble pågrepet på Bogerud, siktet for blant annet vold mot politiet, har tirsdag blitt avhørt. Ni ungdommer sitter fortsatt i politiets arrest.

Publisert

Politiet rykket ut ved 21-tiden mandag etter melding om slåssing på Bogerud T-banestasjon.

Da politiet ankom stedet, ble stemningen aggressiv. Personene er i alderen 16 til 25 år. De som var til stede, etterkom ikke pålegg fra politiet om å trekke seg tilbake, og flere dyttet også til politibetjenter.

Vold, våpen og trusler

— Vi gjennomfører en rekke avhør av de siktede for å skaffe oss et bedre bilde av hendelsen. Før vi har gjennomgått disse, er det vanskelig å si noe om årsak og motiv. Det vil også bli gjennomført vitneavhør, opplyste Terje Bechmann Dahl, som leder etterforskningsseksjonen i Oslo politidistrikt, til NTB.

Ti personer ble opprinnelig pågrepet, men én av disse er nå løslatt.

— Av de pågrepne er én under 18 år, det er han som nå er løslatt, sier Bechmann Dahl til Aftenposten.

De pågrepne er siktet for forhold som blant annet vold mot politiet, brudd på våpenloven, trusler og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

Frps justiminister vil ha mer disiplin

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) reagerer på hendelsen og etterlyser mer disiplin og økt respekt for politiet blant unge i Oslo.

— Det har mye med dårlig integrering å gjøre. Og det har også med det at det har vært en manglende respekt for autoriteter i Oslo både mot lærere og nå også mot politiet. Dette er en trend som vi er nødt til å snu. Regjeringen kommer derfor til å legge fram en handlingsplan mot ungdomskriminalitet, sier Kallmyr til NRK.

Det finnes video fra åstedet som gir et bilde av hva som foregikk, ifølge politiet. Iløpet av tirsdag kveld eller onsdag formiddag vil det bli vurdert om noen av de siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.

Powered by Labrador CMS