Forsker Hannah Joan Jørgensen og beredskaps- og sikkerhetsdirektør Jorun Jarp under en pressekonferanse hos Veterinærinstituttet, hvor de  orienterte om arbeidet med sykdommen som har rammet mange hunder den siste tiden. Foto: Anne Marjatta Gøystdal / NTB scanpix
Forsker Hannah Joan Jørgensen og beredskaps- og sikkerhetsdirektør Jorun Jarp under en pressekonferanse hos Veterinærinstituttet, hvor de orienterte om arbeidet med sykdommen som har rammet mange hunder den siste tiden. Foto: Anne Marjatta Gøystdal / NTB scanpix

Ytterligere to hunder døde av mystisk hundesykdom

De fleste tilfellene er i Oslo-regionen, men det er registrert hunder med blodig diaré over det meste av landet. Veterinærinstituttet kan foreløpig ikke si hva dødsfallene skyldes.

Publisert

Mattilsynet er blitt varslet om ytterligere 5–6 hunder som har blitt syke natt til lørdag. To av dem er døde.

Det dreier seg om hunder i Nord-Norge, Bergen, Hedmark, Trondheim og Sørlandet, melder NRK.

To bakterier

— Hundene har de samme symptomene som vi har sett hos flere andre hunder den siste tiden: oppkast og blodig diaré. Det er likevel for tidlig å si om de nye tilfellene kan knyttes til hverandre, sier veterinær og seniorrådgiver Ole-Herman Tronerud i Mattilsynet.

— De to døde hundene er avtalt levert til Veterinærinstituttet for obduksjon, sier Tronerud til NTB.

Han understreker at det lørdag ikke er mulig å fastslå om disse sykdomstilfellene kan knyttes til tidligere syke eller døde dyr.

Friske hunder har iløpet av kort tid blitt syke og dødd. Veterinærinstituttet jobber med å finne årsaken til hundesykdommen. Illustrasjonsfoto: Arnsten Linstad
Friske hunder har iløpet av kort tid blitt syke og dødd. Veterinærinstituttet jobber med å finne årsaken til hundesykdommen. Illustrasjonsfoto: Arnsten Linstad

En ukjent sykdom har rammet en rekke hunder den siste tiden. Hundene har hatt oppkast og blodig diaré. Årsaken er ikke funnet etter at fire hunder er obdusert.

På en pressekonferanse fredag opplyste Veterinærinstituttet at det var funnet to bakterier ved obduksjonene, men at det foreløpig ikke er avklart om dette er årsaken til sykdomsutbruddet.

Har obdusert fire hunder

Fredag var det totalt registrert 30 til 40 tilfeller av den mystiske hundesykdommen den siste tiden. De fleste tilfellene er i Oslo-regionen, men det er registrert hunder med blodig diaré over det meste av landet.

Veterinærinstituttet har obdusert fire hunder for å se om det finnes noe som knytter tilfellene til hverandre. De kan foreløpig ikke si noe sikkert om når de eventuelt kan konkludere.

— Om vi kan konkludere på mandag er lite trolig, sier Tronerud.

Powered by Labrador CMS