Oslo biljardklubb flyttet i mars inn i nye lokaler i Ensjøveien 7. Foto: Per Øivind Eriksen

Bli med til Norges største biljardsalong på Ensjø

Oslo biljardklubb flyttet i mars til Ensjøveien 7. Med et lokale på over 1000 kvadratmeter og hele 27 bord har biljardsalongen plass til både amatører og profesjonelle spillere.

Biljard er kanskje noe alle har spilt en gang eller to, men ikke alle vet at biljard faktisk er et samlenavn på forskjellige sportsgrener der man bruker en kø til å støte kuler. Det folk vanligvis kaller biljard heter egentlig pool, men det finnes også spill som heter carambole og snooker.

Biljardsalongen på Ensjø er utstyrt med en rekke ulike bord, som Arnt Egil Sørensen i Oslo biljardklubb viser fram.

— Når vi er helt ferdig med oppussinga skal det være 30 bord. Vi har også en café med både baguetter og vafler, sier Sørensen.

Arnt Egil Sørensen fra Oslo Biljardklubb. Foto: Per Øivind Eriksen

Åpen for alle som ønsker å spille

Klubben drives på ideelt grunnlag, og flere av de aktive medlemmene legger ned mye arbeid for å bli best i Norge eller i verden. Det er ikke uvanlig å treffe høyt premierte og rankede spillere, som trener til forskjellige turneringer.

Men biljardsalongen er åpen for alle som ønsker å spille, uavhengig av kunnskap og nivå. Det ikke farlig om du kommer alene, for det er alltid noen spillere tilstede som ønsker å spille en runde eller to.

— Dette er en klubb for absolutt alle. Den yngste medlemmen vår er ni år, og den eldste er 92. Vi har plass i massevis til alle nivå, og man blir tatt god vare på av andre spillere hvis man er ny, sier Sørensen.

Oslo biljardklubb holder til i Ensjøveien 7. Foto: Per Øivind Eriksen

Vil ha flere damer og yngre med i klubben

Siden biljard er en typisk mannsdominert idrett driver klubben aktivt rekrutteringsarbeid for å få ungdom og damer med. Dette gjøres blant annet gjennom å tilby en lavere pris, og gratis spilletid på lørdager og søndager.

Å bli medlem i klubben koster for eksempel 300 kroner per år, men bare 100 kroner for kvinner og juniorer. Medlemmer betaler deretter et beløp enten for per time de spiller, eller for dags- eller månedeskort. Også her får damene og de yngre det billigere.

— Vi ønsker å satse på ungdom, og vise dem at dette er en skikkelig sport, sier Sørensen.

Alle som ønsker å spille er velkommen i biljardsalongen. Foto: Per Øivind Eriksen

Faste turneringer

Biljardsalongen er utstyrt med 16 såkalte Brunswick Gold Crown V Tournament edition-bord, fem Riley Snooker-bord, fire Gabriel Cronos Carambole-bord og to English Pool-bord.

Oslo biljardklubb arrangerer fast turneringer som NM, 1. og 2. divisjon, samt junior-turneringer, og har ulike klubbturneringer hver uke. Salongen tilbyr også bedriftsarrangementer, med noen av Norges beste biljardspillere som instruktører. Da disker de opp med middag, og eventuelt alkoholservering.

— Vi har det meste for ethvert firma, stort eller lite, sier Sørensen.

Oslo biljardklubb har hele 27 bord i lokalene i Ensjøveien. Foto: Per Øivind Eriksen

Funker som hobby eller bare moro

Hvis det frister med biljard, bør man ta turen innom Ensjøveien 7. Kanskje ender du opp med en ny hobby som ligger et steinkast unna der du bor? Hvis ikke kan du i alle fall ha det bare gøy i noen timer.

— De fleste har jo vært innom biljard på en ungdomsklubb eller noe lignende en eller annen gang,  så her er det bare å komme enten man bare vil ha det gøy, eller er profesjonell, sier Sørensen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer