Samles: Linda Størseth, hytteier på Nakholmen, daglig leder Odd Arne Bjørnbakken ved Revierhavnen Kro på Hovedøya og Kari-Anne Helmo, hytteeier på Lindøya, inviterer til julebord. Foto: Jostein Sletten

Øyboerne vil bli kjent med hverandre. Går sammen om julebord

— Vi har lyst til å bli bedre kjent med hverandre på tvers av øyene og derfor dukket ideen om felles julebord opp, sier Linda Størseth, hytteeier på Nakholmen.

Publisert

Hun er én av tre initiativtakere til arrangementet, sammen med Liz Øvang og Kari-Anne Helmo fra henholdsvis Bleikøya og Lindøya.

For første gang ønsker de å samle øyfolk fra hytteøyene Lindøya, Nakholmen og Bleikøya i indre Oslofjord til felles julebord på Revierhavnen Kro på Hovedøya.

Trioen ønsker å skape en stemningsfull førjulskveld på Hovedøya. Målet er at folk skal kunne møtes på tvers av øyene. — Alle ser jo hverandre på båten, men nå får folk mulighet til å møtes på en litt annen måte, sier Kari-Anne Helmo.

Julebordet gjennomføres fredag 23. november, klokken 18.

Savner fortidens øyfellesskap

Lengre tilbake i tid ble «Øyenes Dag» arrangert på omgang mellom Bleikøya, Lindøya og Nakholmen hver sommer. På denne dagen var det blant annet en båtkortesje som seilte mellom øyene.

De senere årene har dette blitt erstattet av «Øyas Dag», som arrangeres av øyene hver for seg. Nå meldte derfor behovet seg for en felles sammenkomst.

På hytteøyene eksisterer små samfunn, særlig på sommerhalvåret. Her fra Lindøya, den største hytteøya med 289 hytter, i mai i år. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Dette har vi snakket om i mange år. Derfor var alle veldig positiv til ideen da den kom, sier Størseth.

Størseth og Helmo sier at interessen for julebordet er stort, og at de stadig får inn påmeldinger. De ønsker at så mange som mulig melder seg på, men at det kan være lurt være tidlig ute, ettersom det ikke er plass til mer enn 100 personer i lokalet.

Trubadur og allsang

Julebordet skal holdes på Revierhavnen Kro, som er et populært møtested for hyttebeboere fra mange av øyene innerst i fjorden.

— Vi gleder oss veldig til å kunne sitte her i vinter med utsikt inn til byen og fyr i peisen. De pynter og lager ordentlig jul her, noe som gjør dette til et veldig stemningsfylt sted å ha julebord, sier Størseth.

— Og en halvmeter med snø hadde hjulpet på julestemningen. For oss som stort sett er her på sommeren, blir dette noe helt nytt, supplerer Helmo.

Trekløveret som står bak arrangementet har også leid inn en trubadur til selskapet som lover både god stemning og allsang.

Fullt hus

— I år blir det avholdt circa 15 julebord på kroa, og antall gjester per selskap varierer fra 40 til 100, sier Odd Arne Bjørnbakken.

Julestemning i Oslos øyparadis: Revierhavnen kro pyntet til fest. Foto: Revierhavnen kro

Bjørnbakken er daglig leder og altmuligmann ved Revierhavnen Kro. Han opplyser at de serverer buffet med julemat til ulike lag og foreninger fra midten av november til midten av desember.

— De som har vært her på julebord tidligere skryter veldig av både maten og stemningen, så jeg tror vi får en helt spesiell opplevelse, avslutter Kari-Anne Helmo.

Powered by Labrador CMS