Kunsthøgskolen i Oslo har slitt med en vanskelig debatt rundt identitetspolitikk og rasisme. Nå trekker rektor Måns Wrange seg.

Styret ved Kunsthøgskolen innrømmer at skolen står i en «vanskelig situasjon»

– Styret beklager at rektor Måns Wrange har sagt opp sin stilling, men respekterer avgjørelsen. Styret har satt i gang en prosess for nyvalg av rektor.

Publisert

Rektor Måns Wrange trakk seg nylig seg som rektor for Kunsthøgskolen i Oslo. Som begrunnelse oppgir han familiesituasjonen sin, men også debatten som har vært rundt identitetspolitikk og ytringsfrihet på Kunsthøgskolen den siste tiden.

De siste månedenes harde diskusjoner på Kunsthøgskolen fører nå til at skolen står uten en rektor.

– Styret erkjenner at Kunsthøgskolen er i en vanskelig situasjon og ønsker derfor å samle kreftene sammen med hele høgskolen om løsninger og prosesser som kan skape fellesskap og felles retning for Kunsthøgskolen i Oslo, skriver Kunsthøgskolen på sine hjemmesider.

Etablerer utvalg for mangfold og likestilling

– Styret følger opp med å etablere et utvalg for mangfold og likestilling og utarbeide en handlingsplan for dette. Kunsthøgskolen vil fortsette med og intensivere tiltakene for å skape en god debatt og en trygg høgskole og arbeidssituasjon for våre studenter og ansatte.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS