Filmingen av justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og samboer Laila Anita Bertheussen blir også henlagt, opplyser politiet tirsdag kveld. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Henlegger også filmingen av Tor Mikkel Waras hus på Oslos vestkant

Sist helg ble det klart at saken mot Black Box Teater på Rodeløkka henlegges fordi intet straffbart forhold er bevist. Nå henlegges også selve filmingen av justisministerens hus på Oslos vestkant.

Publisert

Når politiet nå både har henlagt selve filmingen av justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og samboer Laila Anita Bertheussens hus i en av Oslos vestlige bydeler, i tillegg til at saken mot Black Box Teater ble henlagt sist helg, gjenstår ingenting av de opprinnelige anmeldelsene i sakn.

— Vi har forståelse for fornærmedes opplevelse av å ha blitt krenket, men etter en samlet vurdering av saken egner den seg neppe for straffesporet, opplyser Oslo politidistrikt tirsdag kveld.

Bildene ikke ulovlige

Fra før har politiet kommet til at bildene som Black Box Teater viste av huset til Wara og hans samboer Laila Anita Bertheussen, heller ikke var ulovlige. Dermed er Bertheussens anmeldelse av teateret i desember i sin helhet lagt bort uten straffeforfølging.

� Dette var et tydelig angrep på ytringsfriheten. Det bør aldri skje igjen, sa teatersjef Anne-Cécile Sibué-Birkeland etter den forrige henleggelsen. Black Box Teater ligger i den tidligere sjokoladefabrikken på Rodeløkka. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det siste temaet handlet om hvorvidt selve omstendigheten rundt filmopptakene var omfattet av straffelovens forbud mot hensynsløs atferd og krenkelse av andres fred.

Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden, poengterte i en kommentar til den første henleggelsen at det nettopp var dette – innehentingen av bildematerialet og filmingen mot soverom på privat eiendom – som var kjernen i anmeldelsen mot teateret.

Samboer fortsatt siktet

— Etter en helhetlig vurdering er også dette forholdet henlagt fordi vi og Oslo statsadvokatembeter mener det ikke lenger er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold, heter det i politiets pressemelding.

PST har siktet samboeren til Tor Mikkel Wara, Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det. Hun ble pågrepet av PST torsdag sist uke. Foto: skjermdump / NTB scanpix

Bertheussen ble i forrige uke siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for å ha diktet opp en en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars.

Bertheussen er ikke siktet for de tidligere hendelsene utenfor parets hjem siden desember i fjor, men PST ser hendelsene i sammenheng.

Justisministeren er innvilget permisjon fra vervet på ubestemt tid mens politiet etterforsker saken mot samboeren.

Powered by Labrador CMS