Forestillingen Way of Seeing ved Black Box på Rodeløkka fikk vind i seilene da daværende justisminister Tor Mikkel Aaras samboer gikk til politianmeldelse av det lille teateret. 
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Forestillingen Way of Seeing ved Black Box på Rodeløkka fikk vind i seilene da daværende justisminister Tor Mikkel Aaras samboer gikk til politianmeldelse av det lille teateret. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse

Riksadvokaten avviser Laila Anita Bertheussens klage på henleggelsen av saken mot teateret Black Box, skriver NRK.

Publisert

Laila Anita Bertheussen anmeldte teateret for å ha vist bilder av huset hun delte med sin samboer på Oslos vestkant, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), i en forestilling. Saken ble i vinter henlagt.

Bildene ble vist i forestillingen «Ways of Seeing», der også husene til flere markante norske politikere ble vist, blant annet beredskapsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og hennes ektemann Christian Tybring-Gjedde (begge Frp).

Fortsatt siktet av PST

Den første henleggelsen ble av Bertheussen klaget inn for statsadvokaten, som ga medhold, slik at Oslo politidistrikt måtte etterforske saken videre. De begjærte blant annet ransaking, men fikk ikke medhold, og anken ble følgelig trukket.

I mars ble Bertheussen siktet av PST, mistenkt for å ha tent på parets bil, og for å ha diktet opp en straffbar handling. Senere ble fikk hun status som mistenkt i alle hendelsene rundt huset hun deler med Wara.

Tor Mikkel Wara gikk av som justisminister 28. mars.

Både Black Box og Bertheussen klagde

Bertheussen nekter for å ha noe med saken å gjøre, og hennes advokat John Christian Elden har uttalt at saken kun er bygd på indisier, og at han regner med at den blir henlagt.

Aktørene bak teateretstykket «Ways of seeing» klagde inn politiets opptreden, og krevde samtidig erstatning. Bertheussen klagde på henleggelsen av saken. Riksadvokaten har sett seg enig med politiet og avvist begge klagene, fremgår det i et brev fra Riksadvokaten datert 25. juni.

— Vi tolker det slik at han skriver at det ikke prioriteres og ser det i sammenheng med treg fremdrift i saken, der hun er dels siktet og dels fornærmet, skriver Bertheussens forsvarer Jon Christian Elden i en SMS til NTB.

Saken mot Black Box ble henlagt, men i mars sendte Bertheussens advokat inn en ny klage på henleggelsen, samtidig som at teateret sendte inn en klage på hvordan politiet opptrådte i arbeidet med saken. Denne klagen er også henlagt.

Powered by Labrador CMS