Rettssaken mot 18-åringen som er tiltalt for to drapsforsøk på utestedet Blå i Oslo, starter tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Rettssaken mot 18-åringen som er tiltalt for to drapsforsøk på utestedet Blå i Oslo, starter tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rettssaken etter Blå-knivstikking starter tirsdag. – Deg skal jeg knivstikke

Den 18 år gamle mannen, med tilknytning til Young Bloods, er tiltalt for å ha forsøkt å drepe to menn med kniv på utestedet Blå ved Akerselva i november i fjor, møter i Oslo tingrett tirsdag.

Publisert

To menn i 20-årene ble stukket gjentatte ganger i overkroppen ved 2.30-tiden natt til søndag 18. november 2018. Den ene fikk en stikkskade i leveren og fikk ifølge tiltalen livstruende indre blødninger, mens den andre mannen ble påført to kutt i buken.

Mannen meldte seg for dagen etter knivstikkingen og har siden sittet varetektsfengslet.

– Siktede knytter seg til åstedet og hendelsen, men han erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk. Han hevder han ikke har brukt kniv mot noen, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NTB dagen etter at mannen ble pågrepet.

– Jeg stikker deg

18-åringen er også tiltalt for å ha truet to vektere på utestedet. Ifølge tiltalen skal han ha sagt «jeg stikker deg hvis du følger etter meg» til den ene vekteren, og «deg skal jeg knivstikke» til den andre.

Den tiltalte er ifølge politiet godt kjent fra mange tidligere saker og har tilhørighet til et kriminelt miljø. Politikilder har opplyst til TV 2 at både de to fornærmede og gjerningsmannen har tilknytning til gjengen Young Bloods.

Oslo tingrett har satt av sju dager til saken.

Powered by Labrador CMS