Øverste del av den ni meter høye skulpturen i London. I neste uke befinner den seg i Bjørvika.

Nå kommer megaskulpturen The Mother til Sukkerbiten i Bjørvika

Den ni meter høye skulpturen The Mother laget i bronse kommer til Oslo neste uke. Den blir fraktet fra London i fem deler og settes sammen til en hel del på Sukkerbiten i Bjørvika.

Publisert

The Mother, laget av den britiske kunstneren Tracey Emin, viser en naken, upolert og voksen kvinnefigur, som både kan oppfattes rå og sårbar på samme tid. Skulpturen tematiserer moderskap, et menneskelig tema som berører mange, på mange ulike måter.

Skulpturen skal sitte knelende i den lille blomsterenga utenfor MUNCH, med ansiktet vendt ut mot fjorden. Skulpturen ble valgt som et stedspesifikt kunstverk og et symbol for Oslos havneområde. Hun kan ses på som en mor for naturen, for menneskene og for byen vår.

Overkroppen i London. The Mother blir 9 meter høy og veier 18,2 tonn.

Kommer fra London

The Mother reiser snart fra London i fem deler på fire store lastebiler og fraktes til Norge med båt til Brevik i Porsgrunn. Derfra fraktes den direkte til Sukkerbiten, rett ovenfor MUNCH og Inger Munchs brygge.

Frem til sommeren skal den sveises sammen og overflatebehandles, for å kunne stå til evig tid på Inger Munchs brygge.

Om alt går etter planen heises hun over til Inger Munchs brygge i juni.

Den 23. mars vil man få første inntrykk av størrelsen og formen til skulpturen når delene monteres sammen til en del. Dette vil være synlig for forbipasserende. De neste månedene vil arbeidet med å ferdigstille skulpturen pågå. Om alt går etter planen, får skulpturen sin plass på Inger Munchs brygge i juni.

Powered by Labrador CMS