Påskeaften kan du nyte en tur i badstu og kulturinnslag på Langkaia ved havnelageret. Foto: Hans Jørgen Hamre
Påskeaften kan du nyte en tur i badstu og kulturinnslag på Langkaia ved havnelageret. Foto: Hans Jørgen Hamre

I morgen kan du nyte badstue rett utenfor operaen i Bjørvika

Publisert

Trodde du en tur i badstua kun var reservert for kjelleren eller hytta? Da må du tro igjen. Påskeaften kan du nyte en tur i badstua i Bjørvika.

For mange er badstuelivet synonymt med hyttetur og snøbad før eller etter turen i badstua. For andre igjen er badstue synonymt med det å gå i den lokale svømmehallen.

Påskeaften får badstueelskere og andre endelig muligheten til å bryte ned disse barrierene, når de ønskes velkommen til en tur i badstue midt i Oslo sentrum.

Et nomadisk kunstprosjekt

På Langkaia ved Havnelageret har det siden februar stått fire trekantede konstruksjoner som alle er levninger av gamle, nordnorske fiskehjell fra Lofoten.

Den ene er bygd om til et amfi og en badstue med plass til 125 mennesker. Den andre er et arrangementslokale, og de to resterende kan brukes som konsertlokaler med plass til opptil 400 personer. Det er her SALT og Sørenga badstu- og helårsbad nå inviterer til «Den store badstudagen 2017».

— Den store badstudagen er en mulighet til å komme ut av hodet og inn i kroppen. Det er et rom for refleksjon og hygge, en ny versjon av helligdagsfred. Det vil være konserter, lydverk, radiolytting, saunasamtaler og musikk i 60 graders varme, forteller en av ildsjelene bak arrangementet, Hans Jørgen Hamre.

Badstue, kultur og konserter

Under arrangementet lørdag vil man kunne oppleve i alt fire forskjellige saunaer med helt ulike karakteristikker. I tillegg vil saunabadingen bli akkompagnert av både konserter, eventyrstund og historiefortelling.

Fra 12-18 vil arrangementet holde åpent for alle som ønsker å stikke innom, mens det fra 18.00 og utover vil være 18 års aldersgrense. Inngang til arrangementet koster 175,- for voksne og 125,- for studenter.

For mer informasjon, se arrangementets hjemmesider på Facebook.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS