Hovedbiblioteket i Bjørvika

I 2020 skal det nye Deichmanns hovedbibliotek stå klart. Foto: Lund Hagem Arkitekter/Atelier Oslo/Kultur- og idettsbygg
I 2020 skal det nye Deichmanns hovedbibliotek stå klart. Foto: Lund Hagem Arkitekter/Atelier Oslo/Kultur- og idettsbygg

Nå legges grunnsteinen for nye Deichman

Publisert

Vel åtte meter av Oslos nye hovedbibliotek er allerede synlig over bakken i Bjørvika. Fredag legges grunnsteinen til bygget av ordføreren og byrådslederen.

Det nye hovedbiblioteket vil åpne i 2020 og skal holde åpent alle årets dager. Publikum får tilgang til lesesaler, studieceller, utstillinger, tidsmessig informasjonsteknologi, barneavdeling og to store saler for debatter, film og konserter.Deichman_interior_detail

— Ingen vinkler er rette
— Biblioteket har vært skreddersøm fra første millimeter betong. Alle de fem etasjene samt kjelleren i bygget er ulike, og ingen vinkler er rette, sier direktør i kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Grunnforholdene er utfordrende, og bygningsarbeidere har boret 290 pæler gjennom vann og løsmasser og forankret dem i fast fjell. Pælene har en lengde på 40-60 meter. Samtidig er 35.000 kubikkmeter med masse gravd ut for å gjøre plass til kjelleren, som ligger tre meter under havnivå.

Et bibliotek for alle
— Biblioteket skal være en kulturinstitusjon av høy kvalitet. Det skal ha en lav terskel og være en viktig kilde til kunnskap og kultur for et bredt publikum, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Grunnsteinsnedleggelsen fant sted fredag 3. februar klokken 1200.

 

Powered by Labrador CMS