Den skadde ble tatt hånd om av ambulanse og kjørt til sykehus.

Elev skadd etter voldshendelse med skarp gjenstand på Bjørnholt videregående skole: – Vi var allerede på stedet da dette skjedde, sier politiet

En elev måtte tas hånd om av helsepersonell etter voldshendelsen på Bjørnholt videregående skole mandag ettermiddag. Politiet var allerede på stedet med forebyggende patrulje.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral meldte i en oppdatering klokken 13.22 at politi og ambulanse var på vei til en videregående skole sør i Oslo, nær. Dette etter en voldshendelse med en skarp gjenstand.

Det var på Bjørnholt videregående skole voldshendelsen skjedde.

Til sykehus

Politiet hadde da kontroll på en fornærmet som ble undersøkt av ambulanse samtidig som det ble jobbet videre med vitneavhør på stedet.

Et drøyt kvarter senere ble det meldt at den fornærmede fremsto lettere skadd og var kjørt sykehus.

Operasjonsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt understreket i en melding til pressen klokken 13.46 at politiet var på stedet med tilstrekkelige ressurser. 

40 minutter tidligere, klokken 13.06, kom meldingen om at en person var skadet etter vold med en skarp gjenstand kom inn til politiet.

Flere politipatruljer på skolen mandag ettermiddag.

Ingen pågrepet

– Vi var allerede på stedet med en forebyggende patrulje da dette skjedde. Patruljen fikk melding fra noen på stedet og meldte det inn til operasjonssentralen samtidig som vi fikk inn en telefon om det samme, sa operasjonsleder Langengen til NTB, som understreket at det er én person som er skadd.

– Ingen er foreløpig pågrepet. Vi jobber med å finne ut av hvem mistenkte er, la Langengen til.

Klokken 14.30 opplyste politiet at de leter etter en navngitt mistenkt og oppretter sak.

En time senere hadde politiet avsluttet arbeidet på åstedet og det aktive søket etter den navngitte mistenkte, men saken følges opp videre av etterforskning. 

Fornærmede har fått behandling for lettere skader på legevakta, ifølge politiet.

Politi ved Bjørnholt videregående skole.

Elev skadd

Offeret er elev på Bjørnholt videregående skole, men politiet ønsker ikke å si hvorvidt gjerningspersonen er elev, ifølge Nordstrands Blad, som melder at politiet tidligere på dagen også var i området ved Nordstrand skole der de lette etter en mann som skal ha blitt observert med kniv, men ifølge operasjonslederen, har ikke dette sammenheng med voldshendelsen på Bjørnholt videregående skole.

– Eleven er betegnet som lettere skadet og er kjørt til sykehus for behandling. Vi har en formening om hvem som har gjort dette. Han vet selv hva han har gjort, så jeg ber ham om å ta kontakt med oss, uttalte politiets innsatsleder Sven Bjelland i Oslo politidistrikt til pressen på stedet ved Bjørnholt videregående skole.

Skolestart

Hendelsen skjedde inne på skolen. Det var i dag, mandag 19. august, skolestart på den aktuelle skolen som på skoler flest i hovedstaden for øvrig.

Innsatslederen understreker at det ikke er fare for andre elever eller ansatte ved skolen.

Intervju med rektor ved Bjørnholt videregående skole kan du lese i saken under.

Powered by Labrador CMS