Politiet mener den drepte mannen var et tilfeldig offer ved garasjeanlegget i Sterbråtveien. Tiltalte og avdøde skal ikke ha kjent hverandre. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Tiltalte i Bjørndal-drapet: - Jeg traff ham i skuldra. I full panikk tok jeg det andre våpenet fra bilen

Den 34-årige mannen som er tiltalt for drapet ved et garasjeanlegg i Seterbråtveien på Bjørndal i mars i fjor, forklarte seg på rettssakens første dag tirsdag. Han nekter straffskyld.

Publisert

Oslo tingrett innrømmet den norsk-pakistanske mannen å ha avfyrt skuddet som tok livet av en polsk mann på 31 år. Han nektet imidlertid for at drapet var forsettlig og sa han egentlig skulle slå 31-åringen med våpenet da det gikk av et vådeskudd, skriver Dagbladet.

Det skal ha oppstått en konflikt mellom 34-åringen og 31-åringen ved garasjeanlegget i Seterbråtveien på Bjørndal. Den nå drapstiltalte skal ha trodd at den polske mannen ville angripe ham – og oppfattet at han ville ta fra ham våpenet.

Skyting på Jordal og Lambertseter

— Jeg valgte da å svinge til med våpenet og traff ham i skuldra. Da sa det pang, og det gikk av et smell. I full panikk tok jeg det andre våpenet fra bilen og begynte å løpe rundt på stedet før jeg kjørte derfra i en annen bil, sa 34-åringen i retten.

Mannen er også tiltalt for brudd på våpenloven fordi han hadde to maskinpistoler i Audi-en han kjørte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Totalt åtte personer ble pågrepet etter tre skyteepisoder på Bjørndal, Lambertseter og Jordal like i forkant av drapet, som skjedde tidlig 12. mars i fjor. Sju av dem, inkludert den drapstiltalte, ble tiltalt for grov våpenovertredelse.

Mannen er også tiltalt for brudd på våpenloven fordi han hadde to maskinpistoler i Audi-en han kjørte og for å ha hatt skytevåpen på offentlig sted. I tillegg omfatter tiltalen oppbevaring av narkotika som cannabis, kokain og MDMA, som er virkestoffet i ecstasy.

Rettssaken i Oslo tingrett varer til og med fredag.

Powered by Labrador CMS