– Nedslaktingen av Freya har polarisert Oslo og truer med å endre bildet av et land som forbindes med forkjærlighet for natur, store diplomatiske innsatser og Nobels fredspris, sier New York Times.

New York Times om «nedslaktingen» av hvalrossen Freya: – Et land som knerter med mafiaaktig effektivitet

Hvalrossen Freya engasjerer fortsatt en hel verden. Storavisa New York Times skriver om en delt nasjon etter avlivingen av Oslofjordens største attraksjon. – Har polarisert Oslo og truer med å endre bildet av Norge.

Publisert

– Det var en ny, god dag for Freya, den 600 kilo tunge hvalrossen oppkalt etter den norrøne kjærlighetsgudinnen, som var blitt en høyt elsket internasjonal feelgood-sensasjon.

Slik innledes artikkelen om avlivingen i avisa med over ni millioner abonnenter.

Videre går journalisten Jason Horowitz inn på reaksjonene i etterkant av Fiskeridirektoratets avgjørelse: drapstruslene mot fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen, pengeinnsamling til statue av hvalrossen, og kravene om svar fra fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Truer med å endre bildet av Norge

– Nedslaktingen av Freya har polarisert Oslo og truer med å endre bildet av et land som forbindes med forkjærlighet for natur, store diplomatiske innsatser og Nobels fredspris – til et land som knerter en høyt elsket solbader med mafiaaktig effektivitet, skriver Horowitz.

I tillegg intervjues en rekke vitner til Freyas tokt gjennom Oslofjorden – deriblant eieren av den siste båten hvalrossen slo seg ned på.

– Idet byen forsøker å fordøye likvideringen, jobber (veterinær) Knut Madslien og hans kolleger med å forberede en obduksjonsrapport, skriver New York Times.

Powered by Labrador CMS