Rødt-leder Bjørnar Moxnes møter Ap-leder Jonas Gahr Støre på Stortinget.
Rødt-leder Bjørnar Moxnes møter Ap-leder Jonas Gahr Støre på Stortinget.

Moxnes før Støre-møte: – Ønsker Oslo-modellen på Stortinget. Støre etter møtet: – Nei takk

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier han ser for seg et stortingssamarbeid på linje med det Ap har med Rødt i Oslo.

Publisert

Bjørnar Moxnes er klar på at hans parti er klare for å samarbeide med en Ap-ledet regjering i det han går inn på Ap-leder Jonas Gahr Støres kontor på Stortinget.

De andre partilederne har møtt Støre hjemme, men Moxnes sier han heller vil snakke sak enn å spise scones.

– Vi håper Ap vil strekke ut en hånd til oss. Vår dør er åpen for et samarbeid. Vi og våre velgere er utålmodige. Vi ønsker forandring og en annen retning i politikken enn skattekutt til de rike og privatisering av velferden, sier Rødt-lederen.

– Rødt kan ikke ignoreres

Han sier han ser for seg et samarbeid som ligner det det Ap-ledede byrådet har med Rødt i Oslo. Altså at Rødt er utenfor regjering, men har en samarbeidsavtale på noen politikkområder.

– Jeg tenker det er naturlig å se til Oslo-modellen, sier Moxnes.

Han mener Rødt ikke kan ignoreres etter at de åttedoblet sin styrke på Stortinget.

– Støre sa på valgnatten at også Rødts velgere skal bli hørt. Så regner jeg med at han er en mann som holder sitt ord. Jeg tror ikke de har lyst til å måke tusener av velgere over i vår favn ved å stenge døra for oss, sier Moxnes.

Moxnes etter møtet

– Vi kommer til å snakke sammen seinere. Det blir flere møter mellom Støre og oss. Det positive er at Støre ønsker reell forandring, sa Bjørnar Moxnes etter møtet til NRK.

– Vi er mest opptatt av å få en ny regjering. Vi vil pushe på for forandring, og jeg har lagt fram hva vi ønsker av forandring.

Støre vil ikke ha samarbeidsavtale

Det er naturlig å ha jevnlig kontakt med både Rødt og MDG, men noen samarbeidsavtale blir det ikke, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre etter møtet med Bjørnar Moxnes.

– Det har ikke vi lagt opp til. Vi ønsker en flertallsregjering med god kontakt med de andre partiene. Vi har ikke gjort noen planer for en avtale, sa han.

– Det er naturlig å ha kontakt med Rødt og MDG på jevnlig basis.

Rødt-leder Moxnes ønsker seg et stortingssamarbeid på linje med det Ap har med Rødt i Oslo, men det er altså ikke aktuelt for Støre.

Støre sa videre at det er møtene med SV og Sp som er viktige for Arbeiderpartiet med tanke på samarbeid og å danne en ny regjering, og han karakteriserer møtene med SV-leder Audun Lysbakken og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som gode.

Powered by Labrador CMS