Varslingen mot Trond Giske (Ap) blir nå gjenstand for granskning i Fagforbundet Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Varslingen mot Trond Giske (Ap) blir nå gjenstand for granskning i Fagforbundet Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Fagforbundet Oslo gransker tillitsvalgte etter Giske-melding

Fagforbundet Oslo har satt i gang en intern gransking av de to tillitsvalgte som sendte bekymringsmelding etter å ha sett en video med Trond Giske.

Publisert

– Vi jobber nå intenst og har interne prosesser knyttet til det som har skjedd. Vi driver ikke partipolitikk i fagforeningen, sier Bjørn Wølstad-Knudsen i Fagforbundet Oslo til Aftenposten.

De tillitsvalgte, Knut Sandli og Terje Ferstad, sendte bekymringsmelding til Ap etter å ha sett en video av Trond Giske med en ung kvinne på et utested i Oslo. Videoen har skapt reaksjoner, men kvinnene som laget «dansevideoen» med politikeren, har vært rasende på Fagforbundet, ikke på grunn av videoen, men bekymringsmeldingen fra de tillitsvalgte.

Misbrukt i politisk spill

De har framholdt at videoen er helt uproblematisk og at den ble laget som en «intern greie» i vennegjengen. De sier de føler seg misbrukt i et politisk spill.

Wølstad-Knudsen sier han har møtt de to kvinnene, og de tre er enig om hva han skal si om saken. De har valgt å forbli medlemmer i forbundet.

– Vi jobber intenst med å ta vare på våre medlemmer. Kvinnenes høyeste ønske er å få være i fred. De ønsker ikke flere medieoppslag. Vi er enig om hva jeg har lov å si, sier han.

Powered by Labrador CMS