Bjørn Revil var toppkandidaten til Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Oslo ved kommunevalget i 2019. Nå har partiets bystyregruppe i Oslo raknet på midten.

FNBs bystyregruppe har raknet på midten: Bjørn Revil forlater partiet og melder overgang til Frp

Rett etter valget i 2019 forlot bystyrerepresentant Danny Chaudhry FNB og ble uavhengig representant. Nå melder også Bjørn Revil seg ut av Folkets Parti/FNB og blir Frp-politiker i bystyret.

Publisert

Bjørn Revil var toppkandidaten til Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Oslo ved kommunevalget i 2019. Da gjorde FNB et svært godt valg og kapret fire plasser i bystyret.

Men allerede da bystyret ble konstituert meldte FNB-representant Danny Chaudhry seg ut av FNB og ble uavhengig representant.

FNBs bystyregruppe halvert

Nå forsvinner altså atter en av de opprinnelige FNB-politikerne når Revil melder overgang til Fremskrittspartiet. Dermed har FNBs bystyregruppe i Oslo raknet på midten, og er halvert siden valget i 2019.

Tilbake sitter de to FNB-representantene Cecilie Lyngby og Britt Fossum, nå under partinavnet Folkets Parti.

— Det er en stor glede å kunne ønske Bjørn Revil velkommen som medlem av bystyregruppen til Frp, sier gruppeleder for Frp i bystyret, Camilla Wilhelmsen.

— Revil er en dyktig politiker som jeg gleder meg til å samarbeide mer med som partikollega, legger hun til.

Preget av konflikter og krangel siden valget

Det er en åpen hemmelighet at FNB/ Folkets Parti både i Oslo og på landsbasis har vært preget av en lang rekke interne konflikter og krangel siden valget i 2019. Revil oppgir ingen konkret grunn til at han nå forlater partiet.

Mange oslovelgere fulgte oppfordringen og stemte FNB inn i bystyret med fire representanter ved kommunevalget i 2019. Nå er Cecilie Lyngby (bildet) og Britt Fossum alene - og har skiftet navn til Folkets Parti.

— Jeg setter veldig pris på å få mulighet til å jobbe med spennende politiske saker i Frps bystyregruppe. Gruppa består av kompetente og hyggelige mennesker som jeg ser frem til å samarbeide med, sier Revil i en pressemelding fra Frp.

Med overgangen øker Frp sin bystyregruppe fra tre til fire representanter. Pressemeldingen inneholder også en felles uttalelse fra Wilhelmsen og Revil.

— Frps politikk og løsninger er de beste for Oslo, og vi er glade for å kunne forene kreftene våre i arbeidet for dette i bystyret. Spesielt bilistene i byen kan være glade for å få enda mer styrke på deres side, sier de to i uttalelsen.

Powered by Labrador CMS