Brannvesenet drev med bergingsarbeid i Operatunnelen grytidlig lørdag morgen. På ettermiddagen ble det klart at en kvinne i 20-årene ikke overlvede ulykken.

Kvinne i 20-årene mistet livet i kollisjon i Operatunnelen

En kvinne i 20-årene mistet livet da en personbil og et vogntog kolliderte i Operatunnelen lørdag. Fire personer er skadd. Bilen kvinnen satt i skal ha kommet i feil kjøreretning mot traileren.

Publisert

De pårørende er varslet, opplyser politiet. Til Dagbladet opplyser politiadvokat Rikke Lund at det var en ung kvinne i 20-årene som mistet livet.

— Hun ble erklært død på stedet, sier hun til avisen.

— Kolliderte med trailer som kom i riktig retning

Videre opplyser hun at de fire andre ligger på sykehus med ukjent skadeomfang. Lund sier til VG at alle de involverte i ulykken er relativt unge.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 4.30 lørdag morgen.

Kvinnen satt fastklemt i personbilen i rundt 20 minutter. De fire andre kom seg ut av bilen på egen hånd, men ble skadd i ulykken, opplyste Oslo-politiet tidligere lørdag.

Politiet ved den ene innkjøringen til Operatunnelsen. Kollisjonen skjedde ved 4-tiden lørdag morgen.

Ifølge politiet var det en bil med fem personer som kom kjørende i feil kjøreretning i det østgående avkjøringsløpet fra Operatunnelen og ut på Mosseveien.

— Dette har resultert i kollisjon med trailer som kom kjørende i riktig retning, sa operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB tidligere på dagen.

Etterforsker saken

Politiet jobber nå med å etterforske ulykken. Blant materialet de har hentet inn, er video av selve ulykken.

— Det blir også innhentet video for å avklare nærmere hvor personbilen kom over i motgående kjøreretning, forteller politiadvokaten til VG.

Avkjøringen til Mosseveien fra Operatunnelen ble åpnet i 8-tiden lørdag, etter at den var stengt i forbindelse med kollisjonen.

Ulykkesanalysegruppen (UAG) hos Statens vegvesen og Statens Havarikommisjon er varslet om hendelsen. Vegvesenets ulykkesgruppe bisto politiet i etterforskningen på stedet.

Powered by Labrador CMS