Åpner polet igjen for å unngå mobilitet i en tid da mobilitet i befolkningen er nettopp det alle jobber for å unngå
Åpner polet igjen for å unngå mobilitet i en tid da mobilitet i befolkningen er nettopp det alle jobber for å unngå

Åpner Vinmonopolet igjen, blant annet av hensyn til alkoholavhengige. – Kunne gitt abstinenser

På en pressekonferanse i kveld, orienterte helsedirektør Bjørn Guldvog om årsakene til at regjeringen nå har snudd i polsaken.

Publisert

– Det er et paradoks at vi velger å holde Vinmonopolet åpent når det er såpass restriktive tiltak på mange områder. Men vi gjør dette fordi det at Vinmonopolet er stengt i en kommune og ikke i nabokommunen, skaper mobilitet i en tid da mobilitet i befolkningen er nettopp det vi jobber for å unngå, sa Bjørn Guldvog.

Et ukontrollert utbrudd av den såkalt britiske virusvarianten, førte til at Nordre Follo fredag stengte ned kommunen. Fra lørdag klokka 12 ble det innført strenge smitteverntiltak i nabokommunene til Nordre Follo og ni andre kommuner inkludert Oslo.

Hensyn til alkoholavhengige

Guldvog begrunnet også gjenåpningen av Vinmonopolet med hensynet til de som har en avhengighet i forhold til alkohol.

– For dem vil det å ikke få kjøpt alkohol kunne gi abstinenser og uhensiktsmessig atferd i en situasjon som er svært krevende, sa Guldvog.

Han understreket også at det foreløpig er snakk om en relativt kort og intensiv periode med tiltak og at lukkete pol vil skape mer problemer enn det vil løse i en slik situasjon.

– Bidrar til redusert smittespredning

Elisabeth Hunter, administrerende direktør i Vinmonopolet, sier på Vinmonopolets egne nettsider at foretaket tar regjeringens vedtak om å gjenåpning i Oslo og Follo-regionen til etterretning.

– Vi tror dette bidrar til redusert mobilitet og smittespredning i samfunnet, sier hun.

Powered by Labrador CMS