Nye Jordal Amfi skulle stått klart i juni 2020. Nå blir arenaen lukket og arbeidene fortsetter i enda et år.
Nye Jordal Amfi skulle stått klart i juni 2020. Nå blir arenaen lukket og arbeidene fortsetter i enda et år.

Nye Jordal Amfi blir enda et år forsinket. Daglig leder: – Akkurat nå er jeg så oppgitt at jeg mangler ord

Etter hele to års forsinkelse for den nye ishockeyarenaen på Jordal, melder kommunen om nok et års utsettelse. Og dermed enda et år i utlendighet på Furuset Forum for Vålerengas A-lag. Nå melder klubben om søksmål.

Publisert Sist oppdatert

Vålerengas supportere hadde endelig begynt å skimte innflyttingsdatoen i Nye Jordal Amfi. Men nå melder Oslo kommune at det ikke blir mulig. Den nye storstuen for ishockey ligger dermed an til å åpne tre år på overtid.

Den mye omtalte kulverten som var forklaringen på utsettelsen i utgangspunktet, har igjen skapt hodebry for utbyggerne. Det viser seg at kulverten, som nå er bygget inn i den østre tribunen har forskjøvet seg etter hvert som man bygget opp tribunen.

– Skjønner det er ergerlig

Arne Vrangstein, i Kultur- og Idrettsfolk Oslo, synes forskyvningen er kjedelig, men at det er lite man har kunnet gjøre for å sikre seg mot dette.

– Da vi undersøkte grunnforholdene etter at kulverten var klar til å bygges inn, avdekket vi et lite avvik, men det var helt innenfor feilmarginen. Nå viser det seg altså at kulverten, som er fra gamle Jordal Amfi sin konstruksjon, har forskjøvet seg som følge av lav kurs-korreksjon i ytemassen.

Det betyr at øst-tribunen må demonteres og kulverten må sikres ytterligere.

– Hadde man fulgt våre anbefalinger og lagt kulverten opp i dagen, ville vi ikke stått i denne situasjonen. Vi skjønner jo at dette er ergerlig for Vålerenga, men ved hjelp av Furuset Forum skal dette gå bra, tenker vi.

Enda mer usikkerhet og kaos

Daglig leder i Vålerenga ishockey bredde, Bjørn Fausa, mottok i går meldingen fra kommunen.

Bjørn Fausa i Vålerenga ishockey kunne knapt tro sine ører da kommunen fortalte om et års forsinkelse.
Bjørn Fausa i Vålerenga ishockey kunne knapt tro sine ører da kommunen fortalte om et års forsinkelse.

– Akkurat nå er jeg så oppgitt at jeg mangler ord. Jeg er fryktelig skuffet og føler vi ikke blir prioritert. Det blir nok et år med kaos og venting, sier han.

Utsettelsen betyr nok et år med tapte inntekter og usikkerhet på Furuset Forum. På toppen av koronakrisen.

– Dette blir søksmål

Vålerengas innleide advokat Pål G. Risk er lite imponert av Kultur- og Idrettsfolk Oslo.

– Vi kommer til å søke erstatning i millionklassen. Dette burde de visst på et langt tidligere tidspunkt, og det viser bare ignoransen vi har møtt alle disse årene. Spillerne hadde virkelig gledet til å kunne parkere utenfor den nye hallen og gjøre den til sitt andre hjem. Nå må de fortsette å ta tunnelbanen opp til Furuset i lengre tid.

Vålerenga ishockey er allerede presset økonomisk. Avlysningen av sluttspillet på grunn av koronaviruset medførte et stort inntektstap.

– Hadde ikke Vålerenga hatt velvillige eiere, er det ikke godt å si hvordan dette ville gått. Nå krummer vi nakken og kjører på, sier Risk.

Ingen i byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet var tilgjengelig for kommentarer da Vårt Oslo tok kontakt.