Deichmans Lesefrøfestival skal skape leselyst, leseglede og et godt språkmiljø for barn mellom 0 til 6 år.

Deichman inviterer til høytlesingsfestival for Oslos barnehager

Denne uken inviterer 20 biblioteker byens barnehager til høytlesing, gjennom Lesefrøfestivalen. — Å legge til rette for et godt samarbeid mellom bibliotek og barnehager er en god måte å gjøre litteratur tilgjengelig for de minste, sier Lesefrø-koordinator på Deichman, Siri Larsen.

Publisert

Lesefrøfestival er et samarbeid mellom Deichman og over 100 barnehager i Oslo. Målet er å skape leselyst, leseglede og et godt språkmiljø for barn mellom 0 til 6 år.

— Ikke alle barn besøker biblioteket sammen med foreldrene sine, så gjennom denne festivalen ønsker vi å gi alle barn i Oslo en mulighet til å oppleve en magisk høytlesningsstund med proffe formidlere på biblioteket. Gode opplevelser med litteratur i tidlig i alder øker sannsynligheten for leselyst og leseglede når de blir eldre, og et godt samarbeid mellom bibliotek og barnehage gir så og si alle barna den muligheten, og derfor veldig viktig, sier Siri Larsen, Lesefrø-koordinator på Deichman, i en pressemelding.

Lesestunder på alle bibliotek

Hver dag fra mandag 23. til fredag 27. januar er barnehagene invitert til høytlesingsstunder på sine lokale Deichmanbiblioteker. Bibliotekenes barneformidlere har valgt ut et bredt utvalg av sine favoritter som de leser for barna. I tillegg er det invitert inn noen eksterne formidlere som barnehagebarna kan få oppleve i barnehagetiden.

Blant dem er Veronica Salinas på Deichman Grünerløkka, Bjørn F. Rørvik på Deichman Bøler og Oppsal, Bjørn Ousland på Deichman Bjerke, Bjørvika, Holmlia, Tøyen og Demo Linderud, dramatisering av Albert Åberg og Kardemomme by med skuespiller Thomas Jørstad Pettersen på Deichman Bjørnholt, Furuset, Stovner, Nordtvet, Romsås, Majorstua, Røa, Smestad, Nydalen, Torshov, Lambertseter og Rikshospitalet.

Samarbeid mellom bibliotek og barnehager

— Regjeringen planlegger nå en ny leselyststrategi, og i den håper jeg de yngste er viet stor plass. Å legge til rette for et godt samarbeid mellom bibliotek og barnehager er en god måte å gjøre litteratur tilgjengelig for de minste. Med denne festivalen ønsker Deichman å gjøre barnehagene klar over at deres lokalbibliotek har tilbud de kan benytte seg av, og at de er hjertelige velkomne, fortsetter Larsen.

I alt er 20 biblioteker med på Lesefrøfestivalen, og alle barnehagene i hele Oslo er invitert til å delta.

Disse bibliotekene er med på Lesefrøfestivalen:

  1. Deichman Bjerke
  2. Deichman Bjørnholt
  3. Deichman Bjørvika
  4. Deichman Bøler
  5. Demo Linderud
  6. Furuset bibliotek og aktivitetshus
  7. Deichman Grünerløkka
  8. Deichman Holmlia
  9. Deichman Lambertseter
  10. Deichman Majorstuen
  11. Deichman Nordtvet
  12. Deichman Nydalen
  13. Deichman Oppsal
  14. Deichman Romsås
  15. Deichman Røa
  16. Deichman Smestad
  17. Deichman Stovner
  18. Deichman Torshov
  19. Deichman Tøyen
  20. Deichman OUS Rikshospitalet
Powered by Labrador CMS