Nordens nest mest effektive havn ligger i Oslo.
Nordens nest mest effektive havn ligger i Oslo.

Containerhavna i Oslo er i verdenstoppen i effektivitet

Containerterminalen på Sjursøya i Oslo rangeres blant de mer effektive containerhavnene i verden – milevis foran Göteborg. – Jeg er kjempefornøyd. Noe riktig har vi gjort.

Publisert

Verdensbanken og analyseselskapet IHS Markit har laget en rangering av de mest effektive containerhavnene i verden. Her rangeres 351 containerhavner i hele verden, ifølge Moderne Transport.

Mest effektiv er Yokohama i Japan, foran King Abdullah Port i Saudi-Arabia. Topp-plasseringene på listen domineres mer eller mindre fullstendig av store havner i Asia.

– Kjempefornøyd

Tre norske havner er med: Oslo, Larvik og Kristiansand. Oslo havner på en meget respektabel 78. plass og en 91. plass. Det er nest best i Norden, bare slått av Aarhus som ligger på 44./43. plass.

– Å være rundt 80. plass på en slik liste er jeg kjempefornøyd med. Noe riktig har vi gjort, sier terminalsjef ved Yilport Oslo, Bjørn Engelsen, til Moderne Transport.

Ny container-rekord

Til sammenligning ligger Skandinavias største havn, Göteborg, helt nede på en 341./339. plass av de 351 rangerte havnene. De to andre norske havnene på listen ligger omtrent midt på listen over effektivitet. Larvik Havn er på 181./184. plass, mens Kristiansand er nummer 186./194.

I 2021 går det for øvrig mot en ny rekord i antall håndterte containere i Oslo Havn.

Powered by Labrador CMS