Knausgård om Munch heter sommerens store utstilling på Munchmuseet.
Med Knausgård som kurator, stiller Munchmuseet ut ukjente bilder av Munch
Karl Ove Knausgård legger forfatterpennen til side og debuterer som kunstkurator for sommerens store utstilling på Munchmuseet, Mot skogen - Knausgård om Munch.
Allerede 6. mai åpner Munchmuseet utstillingen, som ifølge museet framstår som en reise fra det lyse og harmoniske gjennom det mørke og kaotiske – tilbake til en kontrollerbar virkelighet.
Knausgårds blikk på Munch
– Ved å invitere inn Knausgård får vi nye perspektiver på Munchs kunstnerskap. Hans skaperkraft er et viktig moment i utstillingen, heter det på museets hjemmesider.
Den populære utstillingen «Emma & Edvard: Kjærlighet i ensomhetens tid», som ifølge Gitte Skilbred på museet har vært sett av 30.600 besøkende før påskeinnrykket denne uka, stenger 2. påskedag. Vi regner med at det vil komme 2000-3000 besøkende i påsken, sier Skilbred til Vårt Oslo.
Slagsmål i en bule på Vaterland
Fra tirsdag 18. april stiller museet ut et lite utvalg av Munchs verk, med motiver hentet fra urbane miljøer her hjemme og ute i Europa. Her møter vi blant annet slagsmål i en bule på Vaterland, gatescener fra Karl Johan, frenetisk stemning over ruletten i Monte Carlo og yrende liv på Potsdamer Platz, skriver museet på sine hjemmesider.
Men fra mai til 8. oktober er det suksess-forfatterens utvalg som gjelder i Munchmuseet.
Som om du så Munch for første gang
– Karl Ove Knausgård ønsker med utstillingen å peke på vesentlige sider av Edvard Munchs kunstnerskap, uten å ta hensyn til biografi eller kronologi. Han vil vise ukjente bilder, ut fra forestillingen om at besøkende da vil se Munch som for første gang, som det han var, en maler som aldri falt til ro og som aldri stivnet, skriver museet i forhåndsomtalen.
Utstillingen vil romme mer enn 100 malerier og 30 grafiske verk, mange av dem vises for publikum for første gang. Knausgårds mål er å bygge opp stemninger og klanger. Museets kurator for Knausgård/Munch-utstillingen er Kari Brantzæg.